En person mistet førerkortet etter trafikkuhell på E10

Ved 16.45-tida fredag ettermiddag havnet en bil i grøfta, etter å ha fått sleng og kommet borti en lastebil i forbindelse med en forbikjøring på E10 ved Strand utenfor Lødingen. Det melder politiet på Twitter like etter klokka 19 fredag. – På bakgrunn av kjøringen får føreren sitt førerkort beslaglagt, og sak opprettes, skriver politiet på Twitter.

Rykket ut til brann i vogntog på E10

Ved 15.20-tiden rykket nødetatene ut til et vogntog som hadde hatt brann i et hjulsett på E10 ved Botnmark i Evenes.«Nødetater på tur til vogntog som har hatt brann i hjulsett. Skal være slukket nå. Vogntoget sperrer et kjørefelt», skrev politiet på Twitter klokken 15.19 fredag ettermiddag. Brannvesenet kjøler ned bremsene og bistår med fjerning av vogntoget av E10. I følge Statens vegvesen er ett kjørefelt stengt. Les mer her.

Politimann i Nordland er suspendert – siktet for seksuell omgang ved misbruk av stillingen sin

Nordland politidistrikt omtaler siktelsen som alvorlig i en pressemelding sendt ut fredag. Tjenestemannen er suspendert mens etterforskningen pågår. Siktelsen er tatt ut av Spesialenheten for politisaker.

Les mer: (+) Nordland politidistrikt bekrefter siktelse mot politimann i Rana: – Dette er en alvorlig siktelse

NRK flytter distriktssendingene

NRK gjør endringer i sendeskjemaet for distriktsnyhetssendingene sine fra nyttår. Da kommer alle distriktssendingene etter Dagsrevyen og ikke før slik de kommer i dag.

– Dette er «prime time» og vil være et skikkelig løft for våre TV-sendinger, sier programleder Ole Marius Rørstad (bildet) i NRK Nordland i en pressemelding. Der opplyser NRK at sendingene også utvides:

– Vi har nå fått en ny flate på 15 minutter. Det er betraktelig lengre enn vi har hatt tidligere. Det gir mulighet til å være til stede i enda flere kommuner i samme sending, samt rom for analyse og innsikt, sier programleder Katrine Olsen Sørgård.

Signerte ny avtale med Haikjeften

Nordkraft og Haikjeften har nylig signert en treårsavtale om samarbeid. Det fremkommer av en pressemelding.

«Haikjeften 2019 var en suksess, og Nordkraft har trua på at 2020 blir enda bedre. Haikjeften er en festival som gir energi – både til regionen og menneskene som er her. En sommerfestival har vært savnet, og nå som vi har fått den gjelder det å være med på den videre utviklingen. Med profesjonelle arrangører og lokal forankring, ser vi dette som en investering i bolyst i Narvik-regionen», sier Vigdis Bogholm, kommunikasjonsansvarlig i Nordkraft i følge pressemeldingen.

Bom stopp for vogntog på Ankenes

Sjåføren av det latviskregistrerte vogntoget fikk problemer på vinterveien opp til Fagerthun bil på Ankenes ved 12.45-tiden fredag. Halvveis opp var det bom stopp, og vogntoget begynte å skli bakover og ut av veien. Ifølge vitner på stedet var vogntoget tilsynelatende dårlig skodd for norske vinterveier, med dekk uten pigg. Tre hjullastere ilte til for å hjelpe sjåføren med å få vogntoget trygt ned igjen.

(Foto: Fremover-tipser)

Rykket ut til tyveri - viste seg å være en misforståelse

«Vi har rykket ut til Amfi etter melding om pågående butikktyveri. Vi har vært i kontakt med personen som var mistenkt, ikke funnet noe tyvgods. Fremstår som en misforståelse», skriver politiet på Twitter.

Fagforbundet krever at staten overtar luftambulansetjenesten

Fagforbundet kommer med skarp kritikk av regjeringen og helseminister Bent Høie etter Babcock-krisen. Nå krever de at staten overtar luftambulansetjenesten.

Les mer her.

Får to millioner kroner til å satse på bedrifter i Ofoten

KUPA får 2 millioner til å satse på oppstartsbedrifter i Ofoten.

Siva (Selskapet for industrivekst) har bevilget 2 millioner til KUPA for økt satsing på oppstartsbedriftene i Ofoten, melder selskapet selv i en pressemelding.

KUPA åpnet sitt Narvik-kontor i 2018 og har 19 ansatte fordelt på kontorene i Narvik, Harstad, Finnsnes og Tromsø.

Vegtrafikksentralen med advarsel

Det meldes om snø- og isdekke på E10 Bjørnfjell. Vegtrafikksentralen advarer om fare for reinsdyr på og langs veien.

Klokken 05.30 var det -2 grader, austlig svak vind og oppholdsvær.

Anmeldt for å ha kjørt uten førerkort

En mann i 50-årene ble stanset i en kontroll på Tjeldsundbrua fredag morgen. Mannen ble anmeldt for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort. Det melder Troms politidistrikt.

Publikum hindret tyveri

Trom politidistrikt meldte klokka 03.10 om at takket være tips fra publikum, ble et forsøk på tyveri av brukte dekk fra en dekkforhandler i Kanebogen i Harstad, avverget.

Mann funnet sovende på E6

Klokken 03.04 meldte Troms politidistrikt om at en beruset mann i 20-årene ble funnet sovende på E6 Heggelia på Bardufoss.

Mannen ble funnet av brøytemannskaper på stedet og deretter kjørt hjem til bopel av en politipatrulje.