Fare for reinsdyr på E10 over Bjørnfjell

Fredag morgen melder Statens vegvesen om snø- og isdekke på E10 over Bjørnfjell. De advarer også om fare for reinsdyr langs strekningen. Klokka 05.50 var det ifølge veivesenet -12 grader, østlig lett bris og oppholdsvær. På svensk side melder Trafikverket også om snø- og isdekke i veibanen.

Varsler stor snøskredfare søndag

Vinterværet bringer med seg en betydelig fare for snøskred i Ofoten lørdag. Det melder varsom.no. Fra fredag til lørdag heves faregraden fra 1 til 3, som er det nest høyeste nivået på skalaen. Varsom.no skriver at det i regionen ventes generelt ustabile forhold, som følge av kraftig vind og regn i lavlandet. Det er derfor fare for naturlig utløste skred, både våte og tørre flakskred.

søndag øker varsom.no snøskredfaren til faregrad 4, som betyr stor snøskredfare.

– Søndag ventes uværet å skru seg opp enda et hakk. Skredfaren er trolig størst i de sørlig deler mot region Salten. Det er ventet lokalt store nedbørmengder og høy mildværsgrense. Store naturlig skred forventes.

Begrenset framkommelighet på E10 svensk side

Trafikverket driver med veiarbeid på E10 over Bjørnfjell, på strekningen mellom Björkliden til Riksgränsen. Det er derfor begrenset framkommelighet på strekningen. Arbeidet er planlagt å være ferdig klokka 14.

Vogntog sperret et felt på E10 Stormyra

Like før 10.30-tida fredag meldte Statens vegvesen om at et kjøretøy hadde stanset på E10 Stormyra, like før man kommer til rundkjøringa fra Leirvik. Lars Norås ved vegtrafikksentralen opplyser om at det var et vogntog som sto fast, men som viste seg å ha kommet seg videre selv da entreprenør kom til stedet.

– Det skal ikke være glatt, og det er nettopp strødd på veien, sa Norås til Fremover.

Forsinkede Oslo-fly på Evenes

Norwegians avgang fra Oslo som skulle landet klokka 10.35 torsdag formiddag, er forsinket. Ny ankomsttid er klokka 11.15. Begge Oslo-flyene fra Evenes er også forsinket torsdag formiddag. Norwegians 11.05-rute er utsatt til klokka 11.40, mens SAS-avgangen klokka 10:40 var et kvarter forsinket.

Stenger gondolen og Fjellheisrestauranten på grunn av været

Den siste helga i 2019 er det meldt ordentlig ruskevær (for abonnenter). Det er årsaken til at Narvikfjellet har bestemt seg for å holde både gondolen og Fjellheisrestauranten stengt lørdag 28. desember. Det melder selskapet på sin Facebook-side.

Kommunelege krever mer forutsigbarhet i luftambulansen

Julaften og første juledag var sju av ti luftambulansepiloter i Finnmark sykemeldt. Dermed sto alle flyene på bakken. Det er ikke godt nok, mener kommunelege. – Jeg kan for eksempel ikke stenge Vadsø legevakt hvis legen blir syk. Da må jeg finne noen andre som kan jobbe. Dette stusser vi på at har tatt så lang tid å få til, sier kommunelege Britt Larsen Mehmi i Vadsø til NRK.

Hun mener at det må etableres ordninger for å sikre beredskapen også om noen blir syke. – De må ha alternativer. Hvis man får sykdom i tjenesten må man kunne sette inn annet personell raskt sånn at vi ikke har beredskapsavbrudd. Det må vi kunne forvente i en så viktig tjeneste, sier hun til kanalen.

Babcock, som drifter flyene, sier at de har gjort tiltak. – Vi har selvfølgelig kommet i en svært krevende situasjon når sju av ti piloter er syke i Alta og Kirkenes. Det er ingen ting annet å gjøre enn å akseptere det, ta vare på mannskapet og sørge for at vi får ny besetning på beina som er friske og i stand til å ivareta tjeneste, sier driftsleder Hilde Sjurelv i Babcock. (NTB)

Ari Behn bisettes fra Oslo domkirke 3. januar

Bisettelsen til Ari Behn holdes i Oslo domkirke fredag 3. januar klokken 13, opplyser familiens pressekontakt Geir Håkonsund til NTB. Håkonsund opplyser at det er Oslo-biskop Kari Veiteberg som skal forrette under bisettelsen, som vil være åpen for alle.

Behn tok sitt eget liv første juledag. Han ble 47 år gammel. Familien til Behn har fra første stund valgt å være åpne.

Mange har vist sin støtte til Behns etterlatte gjennom å tenne lys ved Lommedalen kirke, på Slottsplassen og i Moss, hvor han vokste opp.

Tredje juledag var det fremdeles mange lys som brant på Slottsplassen. (NTB)