Gå til sidens hovedinnhold

Fra Fremovers nyhetsstudio 30. desember 2019

Artikkelen er over 2 år gammel

Vanskelige kjøreforhold over Bjørnfjell

Slik var forholdene på E10 Bjørnfjell mandag morgen:

«Snø- og isdekke, stedvis snøslaps, fare for glatte partier og vanskelige kjøreforhold. Fare for reinsdyr. Klokken 06:25 var det 1 grad, vestlig laber bris og sludd».

Melder mye nedbør og skredfare i Ofoten

Mandag morgen regner det i Narvik, og meteorologene har sendt ut gult farevarsel for regionen vår. Det betyr at det er meldt mye regn. Det er også sendt ut varsel om flom- og jordskredfare, samt meldt om betydelig snøskredfare i regionen.

Rolig natt i Nordland

Det har vært en stille natt til mandag i Nordland politidistrikt. Det skriver politiet i Nordland på Twitter.

Havarikommisjonen vil granske fiskebåtforlis

Forliset til fiskebåten Fay utenfor Honningsvåg lørdag skal undersøkes nærmere av Havarikommisjonen. Mannskapet på tolv ble reddet, men skuta gikk til bunns. – Vi har hatt en runde på morgenen mandag og har besluttet å iverksette en sikkerhetsundersøkelse, sier direktør William Bertheussen i Statens Havarikommisjon til Skipsrevyen.

Fiskebåten Fay fikk lørdag formiddag problemer nord for Honningsvåg. De tolv personene om bord ble reddet av et redningshelikopter. Skuta sank en times tid etter at mannskapet var reddet. Alle kom fysisk uskadd fra havariet. – Vi gjør alt vi kan for å finne ut hva som skjedde, hvorfor, og hva vi kan gjøre for å forhindre en gjentakelse. Det innebærer også å intervjue mannskapet, sier Bertheussen.

Arbeidet starter ikke opp før etter nyttår. Det er ikke kjent hva som var årsaken til at båten fikk problemer, men det var mye vind i området og to meter høye bølger. (NTB)

Kvinne i 50-årene løslatt etter knivstikking i Tromsø

En kvinne i 50-årene, siktet for å ha knivstukket en mann i 40-årene på en privatadresse nord på Tromsøya søndag, ble mandag løslatt, ifølge Nordlys. Politiet mener varetektsfengsling ikke er nødvendig. Det opplyser Lene Fabek, seksjonsleder for etterforskning i Tromsø-politiet.

– Det er gjort avhør av siktede. Hun løslates nå, da det ikke ble vurdert som nødvendig med en varetektsfengsling.

Kvinnen ble pågrepet søndag på en privat adresse der mannen ble funnet skadet. Kvinnen er tidligere straffedømt.

Nå endrer flybussen utseende

Widerøe og Flybussen inngår samarbeidsavtale om profilering og markedsutvikling. Avtalen er gjeldende fra 1. januar 2020 og har en varighet på tre år. Avtalen innebærer at Widerøes logo og destinasjoner skal profileres på sidene av alle Flybussens busser. I tillegg skal flyselskapets budskap vises på alle skjermer om bord i alle busser som har dette etablert. Det går fram av en pressemelding fra Widerøe.

Kommentarer til denne saken