18:27 Luftambulanselege sier opp jobben

Det som ifølge TV 2 skal være den første oppsigelsen på grunn av ambulanseflymangelen i Nord-Norge, er nå kommet på bordet. Les saken her (åpen).

18:23 286 avvik registrert siden Babcock overtok, viser ny rapport

Det er registrert 286 avvik siden Babcock overtok ansvaret for ambulanseflytjenesten, viser en fersk rapport fra Universitetssykehuset Nord-Norge. Les saken her (åpen).

16:45 Sjefredaktør i Harstad Tidende rykker opp

Styret i Harstad Tidende har vedtatt å ansette ansvarlig redaktør Kjell Rune Henriksen (49) som eneleder i mediehuset, skriver styret til Harstad Tidende i ei pressemelding mandag. Henriksen har vært ansvarlig redaktør i avisa siden 2012. Styret har nå vedtatt å gå over til en enledermodell, og gir nå også Henriksen ansvaret som administrerende direktør. Nåværende administrerende direktør, Mona Kristine Rosvold, har tidligere bedt om å få gå av med pensjon 1. juli 2020, men det er nå avtalt at Henriksen overtar det samlede ansvaret fra 1. februar.

16:30 Innstilt flyavgang på Evenes

Widerøes fly fra Trondheim som skulle ha landet på Harstad/Narvik Lufthavn Evenes klokka 19.00 mandag kveld er innstilt. Det samme gjelder avgangen til Trondheim som skulle ha gått klokka 19.55. Det melder Avinor på sine nettsider. Ifølge kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe, skyldes innstillinga at de manglet en flymaskin, som sto i London med tekniske utfordringer.

Flyet skal ha blitt innstilt tidlig mandag, og passasjerene informert. – Det beklager vi. Vi håper at passasjerene våre har blitt godt ivaretatt og booka om til alternativ transport eller til andre flyselskaper, og at de kommer seg fram, dog noe forsinket, sier Solli til Fremover.

16:13 Røykutvikling på hotell i Hamarøy

Nødetatene rykket ut mandag ettermiddag til Innhavet Hotell i Hamarøy etter en melding om røykutvikling. I 15.15-tida skrev politiet på Twitter at alle personer som oppholdte seg i hotellet var ute av bygget. Ved 15.25-tida melder politiet om at røyken kom fra ei varmepumpe som hadde gått varm. – Ingen brann. Vi avslutter, skriver politiet.

15:58 Kvinnen som døde i Tromsø, døde av drukning og alvorlig nedkjøling

Kvinnen som døde etter at hun og tre barn ble funnet livløse i vannet i Tromsø, døde av drukning og alvorlig nedkjøling. Les saken her (åpen).

11:37 Vogntog i trøbbel på E10

Etter klokken 11 mandag, ble det meldt om trafikkproblemer på E10 Evenes, nærmere bestemt i bunnen av Dragvikkrysset.

I lengre perioder var begge kjørefelt stengt, men Fremovers journalist på stedet, Ragnar Bøifot, melder like etter klokken 13 at veien er åpen for trafikk igjen.

Les også:

(Foto: Ragnar Bøifot)

07:51 Ballangen topper sykefraværet

Sykefraværet i tredje kvartal var på 5,9 prosent, omtrent uendret gjennom hele 2019. Sesong- og influensajusterte tall fra Statistisk sentralbyrå viser at sykefraværet har vært stabilt de siste årene. Det gjelder både egenmeldt og legemeldt sykefravær. En av målsettingene i IA-avtalen (inkluderende arbeidsliv) er at sykefraværet innen 2022 skal ned med 10 prosent fra 2018-nivå. Nå viser tallene at fraværet så langt har økt med 2 prosent fra 2018 til tredje kvartal 2019. Oslo og Rogaland hadde lavest sykefravær med 4,3 prosent. Nordland og Finnmark lå på topp av statistikken med henholdsvis 5,9 og 5,6 prosent. Disse tallene er ikke sesong- og influensajustert. Se sykefraværet i din kommune her.