Gå til sidens hovedinnhold

Fra Fremovers nyhetsstudio lørdag 23. november 2019

Artikkelen er over 2 år gammel

Opptrådte truende på kjøpesenter i Harstad

En mann skal være pågrepet på Sjøkanten senter i Harstad etter å ha fremsatt trusler på stedet. – Politiet har kontroll over vedkommende, som blir ivaretatt av helsevesen, skriver politiet på Twitter.

Mattilsynet mistenker listeria i rakfisk

I ei pressemelding informerer Mattilsynet om at de har funnet listeriabakterier i et spann med «Hel rakfisk i spann – 4 kg» fra produsenten Haadem Fisk i Valdres. Det var etter et sykdomsutbrudd at prøver av rakfisk ble sendt til Veterinærinstituttet for analyse.

«De foreløpige analyseresultatene gir en sterk mistanke om uakseptable mengder med listeriabakterier i et spesielt parti med hel rakfisk pakket i spann på fire kg», skriver Mattilsynet i pressemeldinga. Funnene skal være gjort i både fisk og lake, foreløpig kun i ett spann fra dette partiet, i følge pressemeldinga. Endelige prøvesvar fra Veterinærinstituttet vil foreligge mandag.

«Produsenten Haadem Fisk har igangsatt tilbaketrekking fra grossist/omsetningsledd. På grunn av mulig helsefare advarer Mattilsynet mot at rakfisk fra parti med lotnummer 924 spises.»

Cruiseskip i havna

MS Queen Victoria med 2.000 passasjerer og et mannskapet på 980 ligger ved kai i Narvik. Dette er søster skipet til Queen Elisabeth. Skipet blir liggende i Narvik til 02.30 natt til søndag.

MS Queen Victoria foran fjellet Den Sovende Dronning. (Foto: Ann-Kristin Hanssen)

Politiet fornøyd etter kontroll

Politiet har hatt trafikkontroll ved Lamosletta i Målselv. 13 førere ble kontrollert. Ingen reaksjon, melder politiet i Troms.

Over ti tonn pukkellaks fisket i år

For første gang har fisket av den uønskede arten pukkellaks blitt rapportert. I den ordinære sesongen ble det fisket 10,5 tonn av den.

Det viser tall for sjøfiske som Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram fredag. 9,6 tonn ble fisket i Finnmark og 0,6 tonn i Troms. Det er blant annet funnet pukkellaks i Gratangen (for abonnenter).

Pukkellaks er en stillehavslaks som ble sett ut på Kolahalvøya fra 1956 til 1998. Den spredte seg først til de nordlige elvene i Norge, og det er nå påvist selvreproduserende bestander. Arten er ikke ønsket i Norge.

(©NTB)

Vil ikke gjenoppta Kebnekaise-etterforskningen

Politiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok. Likevel sier statsadvokaten i Nordland at saken ikke skal gjenopptas, skriver VG.

Av Fornebos begrunnelse går det fram at heller ikke han er fornøyd med politiets etterforskning.

Likevel velger han altså å ikke gjenoppta saken, ettersom det har gått for lang tid siden ulykken skjedde.

«Det er i saken ingen sannsynlige overtredelser med slik strafferamme at ansvaret ikke vil være foreldet etter syv og et halvt års forløp», skriver Fornebo.

Kommentarer til denne saken