Gå til sidens hovedinnhold

Fra Fremovers nyhetsstudio tirsdag 7. januar

Artikkelen er over 2 år gammel

Åpnet fem tilsynssaker mot luftambulansetjenesten – én pasient dødeFylkeslegen i Troms og Finnmark har opprettet fem tilsynssaker i forbindelse med operatørbyttet i luftambulansen 1. juli 2019.– Vi har fem klagesaker vi skal gjennomgå grundig. Det er saker vi er varslet om fordi det har vært tidsforsinkelse i transporten. Vi skal nå gjennomgå disse for å finne årsaken til forsinkelsene, og hvilken betydning dette har fått for pasienten, sier fylkeslege Anne Grethe Olsen til Nordlys. Les hele saken her (for abonnenter)

Mor og tre døtre omkom i brannEn 7 år gammel jente døde i tirsdag ettermiddag av skadene hun fikk i boligbrannen i Ytrebygda i Bergen 4. januar. Brannen har dermed krevd fire menneskeliv. Det opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.Tre jenter på 7, 9 og 14 år og deres mor (41) er døde som følge av brannen i Bergen lørdag. Brannen brøt ut i 6.45-tiden i den ene delen av en tomannsbolig i bydelen Ytrebygda like ved Flesland i Bergen. En familie på sju, to voksne og fem barn, bodde i boligen. Barna er i alderen 7 til 18 år. Familien er opprinnelig fra Syria. Foreldrene og fire av barna var hjemme da brannen brøt ut. Moren og tre av barna ble hentet bevisstløse ut av boligen. Les hele saken her

Ny lakselusforskrift på høring Lakselus er en av de største utfordringene i oppdrettsnæringen. I tillegg til at lakselusen i seg selv og behandling mot den påvirker fisken, har den bidratt til at veksten i næringen nesten har stoppet opp. – Høringen på ny lakselusforskrift er derfor kanskje en av de viktigste høringene for oppdrettsnæringen i år. Det skriver direktør Elisabeth Wilmann i Mattilsynet i en pressemelding. Les hele saken her

Stavanger lufthavn: Bilbrann i parkeringshus. Flytrafikken stengtDet brenner i flere biler i et parkeringshus ved Stavanger lufthavn. Det er mye tykk og sort røyk på stedet, og store ressurser fra nødetatene er på vei, melder politiet på Twitter.NTB melder at flytrafikken stenges på grunn av brannen. En del av parkeringshuset som står i flammer ved Stavanger lufthavn, har kollapset. Mer enn 300 biler har gått med i brannen, ifølge Stavanger Aftenblad.– En mindre del av p-huset har delvis kollapset. Det er også meldinger om at hele anlegget kan kollapse, men det er vanskelig å spå om konstruksjonen vil holde, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt til NTB.Operasjonslederen sier at han ikke tør si hvor mange biler som er ødelagt i brannen, men at det er snakk om flere titalls.– Det er ikke mulig å si på nåværende tidspunkt å si hvor mange biler som er ødelagt, sier han.Ifølge politiet tyder informasjon fra stedet på at brannen blir «langvarig».

Tekniske problemer med søknadssenter og skjema i NarvikPå grunn av tekniske problemer med søknadssenter og søknadsskjema må Narvik kommune dessverre gå tilbake til manuelle skjemaer. Det arbeides med saken og kommunen vil informere så snart alt er rettet.– Vi beklager eventuelle ulemper dette medfører, skriver kommunen på sine nettsider.Les mer om hva dette betyr for deg her.

Kansellerer fergeruter AN: Torghatten Nord AS informerer om kansellering i sambandet 18-782 A og B-rute tirsdag på fergerutene Bodø, Røst, Værøy. Avgangen kl. 16:45 fra Bodø og kl. 20:30 fra Moskenes er kansellert. Avgangen kl. 16:00 fra Bodø, kl.21:30 fra Røst og kl. 21:20 fra Værøy er kansellert. Årsaken er for mye vind.

Sivilforsvaret tester tyfonene 8. januarOnsdag 8. januar klokken 12.00 tester Sivilforsvaret signalet «Viktig melding - lytt på radio » i alle kommuner der det er montert varslingsanlegg.Sivilforsvaret tester hvert år varslingsanleggene i januar og juni. Signalet sendes i tre serier med ett minutts opphold mellom seriene. Signalet betyr i praksis at du skal søke informasjon i for eksempel radio, tv og sosiale medier, det skriver Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) på sine nettsider.

Savnet 18-åring funnet omkommet etter leteaksjon i TromsøNordlys: En 18 år gammel mann ble meldt savnet av familien lørdag morgen da han ikke hadde kommet hjem etter å ha forlatt hjemmet fredag kveld. Det ble gjennomført en leteaksjon i Tromsø lørdag og han ble etterlyst av politiet.Mandag kveld ble politiet varslet om at en person var funnet død i bydelen Hamna.Den omkomne ble identifisert som den savnede 18-åringen.– De pårørende er orientert, sier politistasjonssjef i Tromsø, Anita Hermandsen.

11 Nav-domfelte har bedt om gjenopptakelse11 av de Nav-dømte har så langt begjært saken sin gjenopptatt. Setteriksadvokaten vil sende flere antatt uriktige dommer til gjenåpning i løpet av januar. I brevet kommer det fram at påtalemyndigheten så langt har avdekket at 78 personer trolig er feilaktig dømt for trygdesvindel. Av disse er 48 personer idømt ubetinget fengsel, 21 betinget fengsel og 9 personer samfunnsstraff. 9 av de 78 har selv begjært gjenåpning for Gjenopptakelseskommisjonen. Videre har to domfelte begjært gjenåpning av dommer som gjelder eksport av barnetrygd, omsorgsstønad og kontantstøtte til EU/EØS-land, skriver Mæland. Les hele saken her

Fant kvinne etter leteaksjon Politiet i Nordland satte i gang en leteaksjon etter en dame med rullator på Gravdal i Lofoten ved 11-tiden tirsdag. Kvinnen er i slutten av 60-årene. Like etter at politiet gikk ut og ba om tips fra publikum, melder de at kvinnen er funnet i god behold.

Flere besøkte Norge utenom turistsesongenTuristnæringen noterer seg for et solid reiselivsår i 2019 og ser optimistisk på utsiktene til 2020.Flere besøkte Norge utenom sommersesongen, hvilket er et resultat av satsingen på helårsturisme, ifølge Innovasjon Norge, som tirsdag holdt sin årsgjennomgang.– At trafikken nå spres utover året i større grad enn før er godt nytt for reiselivsnæringen. Det er en myte at det er fullt i Norge, og vi gleder oss over å registrere stadig nye og spennende reiselivsprodukter – og investeringslysten i fremtidens reiselivsprodukter er stor, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm.(©NTB)

Gjeldsveksten svakt nedDen samlede innenlandske lånegjelden økte med 5,6 prosent i tolvmånedersperioden fram til utgangen av november. Årets omgjøring av studielån til stipend er flyttet fra november til juli. Dette fører til at husholdningenes gjeldsvekst ligger på et lavere nivå sammenlignet med tidligere år, påpeker SSB. Byrået anslår derfor at tolvmånedersveksten i husholdningenes lånegjeld er 0,2 prosentpoeng lavere enn den ville vært dersom denne endringen ikke hadde skjedd.NTB

Bjørnfjell våtest i landetBjørnfjell var den våteste fjellstasjonen i landet på dagtid mandag. Det kom 9,5 millimeter nedbør mellom klokken 07 og klokken 19. Nedbøren kom i form av snø og det gjorde at snødybden kom på 93 centimeter. På onsdag er det også meldt om betydelig snøskredfare på Bjørnfjell.

To må punge ut etter kontrollPolitiet har hatt trafikkontroll ved Polarbadet i Målselv tirsdag morgen. Fem biler er kontrollert. To førere har fått forenklet forelegg fordi de kjørte mot forbudsskilt, melder politiet i Troms.

Nasa fant planet på størrelse med JordaNasas planetjeger, satellitten Tess, har oppdaget en planet som er på størrelse med jorda og som ligger i en beboelig avstand fra sin stjerne.Planeten TOI 700 d ligger relativt nær vår egen, det vil si bare 100 lysår unna, kunngjorde Nasa under årsmøte til den amerikanske astronomiforeningen i Honolulu mandag.Avstanden til stjerna gjør ifølge Nasas astrofysikere at planeten kan ha en temperatur som gjør det mulig at den også inneholder flytende vann.Et lite antall lignende planeter er oppdaget tidligere, først og fremst av romteleskopet Kepler. Dette er Tess-satellittens første oppdagelse.(©NTB)

Se opp for reinStatens vegvesen advarer mot fare for reinsdyr på veien på E10 ved Trældal. Det er snø- og isdekke på veien.

Moderat snøskredfare i Ofoten og Indre Troms tirsdagVarsom.no melder i sitt snøskredvarsel om faregrad 2, moderat fare, tirsdag. Ifølge varslet ligger det fersk fokksnø i leformasjoner i terrenget. Skred er lettest å løse ut der fokksnøflakene er tynne eller myke. Onsdag øker snøskredfaren i Ofoten til faregrad 3, betydelig. Da bør man unngå ferske og ustabile snøflak i høyden. Det ventes naturlig utløste snøskred i lavlandet. I Indre-Troms er det fremdeles moderat fare onsdag.

Sjømateksport for 107,3 milliarder kroner i fjorNorge eksporterte 2,7 millioner tonn sjømat for 107

Kommentarer til denne saken