Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal Frelsesarmeen sette ut julegrytene sine

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå skal Frelsesarmeen sette ut julegrytene sine nok en gang.

Ei pressemelding melder organisasjonen at fra og med 8. desember blir gryta å finne på kjøpesenteret Amfi. På Narvik Storsenter blir det ei julegryte torsdag, fredag og lørdag de siste to ukene før jul.

Pengene brukes lokalt

– For mange byr det på god julestemning, men for andre betyr den nødvendig mat, varme klær- og verdighet.

Pengene Frelsesarmeen samler inn i julegryta går til arbeidet organisasjonen gjør lokalt, året gjennom.

– Helt konkret kan gavene bli til alt fra hjelp til mat og klær, omsorg og pleie, et meningsfullt arbeid, et rusfritt fritidstilbud eller til et gudstjenestefellesskap, opplyser Frelsesarmeen videre i pressemeldingen.

Tar ikke lett på tilliten

– Det norske folks gavmildhet gjør meg like overveldet hver jul. Den posisjonen julegryta har her i Norge , og den enorme tilliten og givergleden som vises her, er en støtte og tillit Frelsesarmeen ikke tar lett på, sier lederen for Frelsesarmeen i Norge, William Cochrane i pressemeldingen.

Frelsesarmeen er en internasjonal kristen organisasjon og et trossamfunn.

Store norske leksikon opplyser at organisasjonen er aktiv i 126 land, har rundt 1,1 millioner soldater, 26.359 offiserer og 108.786 sivilt ansatte.

Fakta om julegryta

  • Julegryteinnsamlingen startet opprinnelig i San Fransisco i 1891, og siden har den spredd seg til land over hele verden.
  • I Norge har vi hatt julegryte siden 1901.
  • Othilie Tonning, daværende leder for Frelsesarmeens sosialarbeid, så julegryta som en løsning for å skaffe midler til arbeidet.
  • Slik er det fortsatt. Midlene som kommer inn i julegryta, er hjørnesteinen i Frelsesarmeens sosiale arbeid lokalt gjennom hele året.

Kommentarer til denne saken