Nå skal Frelsesarmeen sette ut julegrytene sine

Arkivfoto fra et tidligere år. På bildet er det Inis Ivarsson og barnebarnet Amalie Ivarsson Elverum som donerer til julegryta.

Arkivfoto fra et tidligere år. På bildet er det Inis Ivarsson og barnebarnet Amalie Ivarsson Elverum som donerer til julegryta. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Nå skal Frelsesarmeen sette ut julegrytene sine nok en gang.

Ei pressemelding melder organisasjonen at fra og med 8. desember blir gryta å finne på kjøpesenteret Amfi. På Narvik Storsenter blir det ei julegryte torsdag, fredag og lørdag de siste to ukene før jul.

Pengene brukes lokalt

– For mange byr det på god julestemning, men for andre betyr den nødvendig mat, varme klær- og verdighet.

Pengene Frelsesarmeen samler inn i julegryta går til arbeidet organisasjonen gjør lokalt, året gjennom.

– Helt konkret kan gavene bli til alt fra hjelp til mat og klær, omsorg og pleie, et meningsfullt arbeid, et rusfritt fritidstilbud eller til et gudstjenestefellesskap, opplyser Frelsesarmeen videre i pressemeldingen.

Tar ikke lett på tilliten

– Det norske folks gavmildhet gjør meg like overveldet hver jul. Den posisjonen julegryta har her i Norge , og den enorme tilliten og givergleden som vises her, er en støtte og tillit Frelsesarmeen ikke tar lett på, sier lederen for Frelsesarmeen i Norge, William Cochrane i pressemeldingen.

Frelsesarmeen er en internasjonal kristen organisasjon og et trossamfunn.

Store norske leksikon opplyser at organisasjonen er aktiv i 126 land, har rundt 1,1 millioner soldater, 26.359 offiserer og 108.786 sivilt ansatte.

Fakta om julegryta

  • Julegryteinnsamlingen startet opprinnelig i San Fransisco i 1891, og siden har den spredd seg til land over hele verden.
  • I Norge har vi hatt julegryte siden 1901.
  • Othilie Tonning, daværende leder for Frelsesarmeens sosialarbeid, så julegryta som en løsning for å skaffe midler til arbeidet.
  • Slik er det fortsatt. Midlene som kommer inn i julegryta, er hjørnesteinen i Frelsesarmeens sosiale arbeid lokalt gjennom hele året.

Artikkeltags