Gå til sidens hovedinnhold

Fremover trenger konkurranse

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Redaktørens ukeslutt 3. september 2020 viste oss for alvor at vi trenger en alternativ avis i Narvik. Avisene er med å sette lys på saker som kan ta oss videre. Historisk så har de representert hver sin side i politikken.

Delvis knebling av ytringsfriheten

Alle som kun leser Fremover elektronisk legger merke til at saker som legges ut på Facebook oppnår mye høyere engasjement enn hva kommentarfeltene på fremover.no greier. I kommentarfeltene på fremover.no er det de samme sliterne som igjen og igjen engasjerer seg. Men folk flest kommenterer på saker som blir lagt ut på Facebook.

Tar man ukeslutten til redaktøren om butikk på Taraldsvikjordet kan man telle 14 kommentarer på fremover.no sin side. Samme sak på facebook har 47 kommentarer.

Hvorfor vil ikke fremover ha publisitet i denne saken?

Det virker som om at det er et mønster som viser at Fremover bevisst velger å ikke legge ut saker om Taraldsvikjordet på sine facebook sider tross stort engasjement. Er det ikke bra for en avis at deres kunder engasjerer seg? Er det bra for oss som kommune at Fremover bevisst velger å ikke la oss komme til ordet enklest mulig? Er det bra for demokratiet at den økende motstanden i folket ikke blir hørt mest mulig? Skal folket bare være enig i alt som allerede er forhåndsbestemt i vår kommune?

Det stiller i alle fall spørsmålet om både ytringsfriheten og demokratiet hadde vært styrket av at Fremover hadde fått en konkurrent.

Kommentarer til denne saken