Fremover starter 2019 med ferske ansikter: Silja (27), Julie (25), Vilde (25) og Gisken (27) styrker redaksjonen

Ferske Fremover-journalister: F.v.: Julie Arntsen, Gisken Amanda Eriksen, Vilde Øines Nybakken og Silja Einarsdóttir tar alle fatt på sine Fremover-karrierer i begynnelsen av 2019.

Ferske Fremover-journalister: F.v.: Julie Arntsen, Gisken Amanda Eriksen, Vilde Øines Nybakken og Silja Einarsdóttir tar alle fatt på sine Fremover-karrierer i begynnelsen av 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fremover har ansatt fire unge journalister. I løpet av vinteren tiltrer Silja Einarsdóttir, Julie Arntsen, Vilde Nybakken og Gisken Eriksen i sine nye jobber.

DEL

Nyhetsredaktør Andreas Haakonsen (26) gleder seg til mars måned når alle fire er på plass i Narvik.

– Jeg er stolt og glad for at Fremover nå, i løpet av årets tre første måneder, ansetter fire unge, nyutdannede og sultne journalister. Jeg er sterk i troen på at dette vil være med å styrke vår satsing, sier Haakonsen.

Fremover lyste ut en stilling som vikar sent i 2018, men endte opp med å ansette to kvinner i Gisken Amanda Eriksen (27) (vikariat) og Vilde Nybakken (25). Sistnevnte i en fast stilling.

– Vi hadde en stillingshjemmel ledig. Etter intervjurundene satt vi igjen med et veldig godt inntrykk av begge to. Da var det ikke noe å tenke på. Vi måtte sikre oss dem begge, fortsetter nyhetsredaktøren.

Julie Arntsen (25) og Silja Einarsdóttir (27) takket ja til fast jobb i høst. Arntsen begynte i sin stilling 1. januar i år, og Einarsdóttir begynner i Fremover 21. januar.

Les også:

Hjem til Narvik

Vilde Øines Nybakken (25) bodde i Narvik til hun var 17 år gammel, før hun flyttet til Svalbard. Der fullførte hun de to siste årene på videregående skole.

Siden har hun gjennomført en mastergrad i nordisk litteratur, og i dag jobber hun som praktikant i Nynorsk avissenter, en seks måneders journalistopplæring med lønn.

1. mars skifter hun beite, og begynner i fast jobb som journalist i Fremover.

– Det er mye spennende som skjer i nord for tiden. Jeg trivdes veldig godt under praksisperioden i Firda, og jeg trives med å jobbe i lokalavis. Det er et område hvor jeg tror at jeg kan lære mye, og det er et område hvor jeg har lyst til å bidra.

– Da jeg flyttet fra Narvik var jeg veldig klar på at jeg ville bort. Men når jeg nå flytter tilbake, er jeg nok et levende eksempel på at ungdommen flytter tilbake dersom det er ledig jobb. Det blir artig å bli kjent med Narvik på nytt som voksen, sier Vilde Øines Nybakken.

Journalist: Vilde Øines Nybakken (25)

Journalist: Vilde Øines Nybakken (25) Foto:

Holdt på å miste telefonen

Siste uke før jul fikk 25-åringen bilsertifikatet, og få dager senere ble hun tilbudt fast jobb i Fremover.

– Jeg holdt på å miste telefonen da jeg ble oppringt av Fremover. Det var litt av ei uke. Det kom to gode nyheter på veldig kort tid, og det ble en bra slutt på året, smiler hun.

– Familien min har i ettertid tullet med det. Onkelen min sa at det var helt sykt, og han visste ikke hva som er sykest: at jeg fikk fast jobb eller lappen. Det sier litt om tiltroen de har til mine praktiske ferdigheter, sier Vilde Øines Nybakken og ler.

Nybakken forteller at hun interesserer seg for både kultur og politikk, men trekker frem allsidigheten i lokaljournalistikken som noe hun ser frem til.

– Jeg synes det er morsomt å utfordre meg på ting. Å skulle dekke fylkessammenslåingen mellom Sogn og Fjordane og Hordaland for Firda var nytt. Jeg hadde ingen kjennskap til historien, men det var både utfordrende og gøy.

– De sakene som betyr noe for folk, det er de jeg synes har vært artigst å jobbe med. Det er de sakene som motiverer meg, sier Vilde Øines Nybakken.

Les også:

Tilbake til Nord-Norge

Gisken Amanda Eriksen er 27 år gammel og kommer opprinnelig fra Harstad. Hun har en master i journalistikk fra OsloMet, og har de to siste årene jobbet som vikar på desken i Dagens Næringsliv.

Eriksen forteller at hun har et godt inntrykk av både Fremover og Narvik, og at det er grunnen til at hun valgte å søke på stillingen.

– Har du noen spesielle interesseområder innenfor journalistikken?

– Det er selvfølgelig politikk og de viktige tingene i samfunnet. Det var også årsaken til at jeg begynte å studere media. Samtidig vil jeg prøve meg på alt, og jeg ser på det som verdifull erfaring å jobbe i en lokalavis, sier Eriksen.

27-åringen forteller at hun gleder seg til å ta med seg flyttelasset og flytte tilbake til Nord-Norge.

– Jeg ser frem til å komme meg ut, møte masse nye folk og få nye erfaringer, sier Eriksen.

– Det er en hektisk hverdag på desken i Dagens Næringsliv, og jeg ser for meg at det er en like hektisk hverdag i Fremover, legger hun til med et smil.

Journalist: Gisken Amanda Eriksen (25).

Journalist: Gisken Amanda Eriksen (25). Foto:

Mangfold

– I en periode har det kun vært én kvinnelig fast ansatt i redaksjonen. Er det bevisst at Fremover ansetter fire nå?

– De fire vi nå ansetter har vært de fire best kvalifiserte og kompetente søkerne i prosessene vi har vært gjennom. Når det er sagt, så synes jeg det er veldig gledelig at vi nå øker antallet kvinner i redaksjonen betraktelig. Mangfold i redaksjonen er bra – og det håper jeg skal kunne gi et større mangfold av innhold i spaltene våre også, sier Andreas Haakonsen.

– Vil det påvirke innholdet at Fremover nå har fire unge damer i redaksjonen?

– Trolig. Men det jeg vet er at vi får inn fire motiverte unge journalister som kommer til å levere mye godt innhold i Fremover. At de alle er under 30 år og kvinner er bare et stort pluss. De bringer nye måter å tenke på, nye ideer og nye kilder til bords.

Journalist: Silja Einarsdóttir (27).

Journalist: Silja Einarsdóttir (27). Foto:

Oppfordring til næringslivet

– Hvilken kompetanse får Fremover inn nå?

– Silja vil få et utvidet ansvar for kultur i Fremover. Gisken har gjennom sin utdanning tilegnet seg kompetanse på video. Det ønsker jeg at vi utnytter. Vilde brenner for yrket og har allerede jobbet i Firda, en annen Amedia-avis, og er språklig veldig sterk. Jeg tror at disse utfyller hverandre godt og vil passe godt inn i Fremover, smiler Haakonsen.

– Var det et vanskelig valg å skulle ansette fire nye journalister, der alle er relativt ferske i yrket?

– Nei. Jeg har vært fersk i yrket selv og kom rett fra skolebenken i 2015 da jeg ble satset på av Fremover. Jeg tror på det å gi nyutdannede folk, som vil jobbe og som er motivert, sjansen. Det er en oppfordring jeg vil gi til alle i lederstillinger i regionen, slutter Haakonsen.

Journalist: Julie Arntsen (25).

Journalist: Julie Arntsen (25). Foto:

Artikkeltags