Terje (57) er ny samfunnsredaktør i Fremover

Terje Næsje er ny samfunnsredaktør i Fremover.

Terje Næsje er ny samfunnsredaktør i Fremover. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trer umiddelbart inn i sin nye stilling.

DEL

Før helgen ble det klart at Fremover-journalist Terje Næsje (57) trer inn i en ny stilling i redaksjonen.

Næsje blir ny samfunnsredaktør, og trer umiddelbart inn i sin nye stilling.

Politikk og næringsliv

Som samfunnsredaktør får Terje ansvaret for Fremovers dekning av det politiske området og næringslivet i regionen.

– Det er et tegn på at Fremover satser på viktige stoffområder. Vi er i en tid der media er under press på finansierings- og inntektssiden, og media måler i dag andre måter for å produsere inntekter.

– Derfor er det viktig at vi klart slår ring rundt at denne typen stoff får tilstrekkelig plass i mediehverdagen. Der skal vi være tydelig på at dette er en viktig del av samfunnsoppdraget, sier Terje Næsje.

Samfunnsredaktør-stillingen er en operativ stilling, og 57-åringen vil fortsette sitt journalistiske arbeid.

– Dette er helt nytt og ferskt, og det blir ikke en endring over natta. Det er en markering på at vi vil ha mer fokus på politikk og næringsliv fremover, sier Næsje.

– Kunnskap og kompetanse

Sjefredaktør og administrerende direktør i Fremover, Christian Senning Andersen, gleder seg over at Næsje takket ja til stillingen.

– Terje har kunnskap og kompetanse som jeg ser fram til å dra nytte av i enda større grad, også i den strategiske planleggingen av hvordan Fremover jobber og prioriterer. Det skjer veldig mye spennende i vår region nå og fremover, og som lokalavis har vi et stort ansvar for hvordan vi dekker dette. Det ansvaret tar vi på alvor, og med dette tar vi grep for å best mulig løse det oppdraget vi har som lokalavis for vår region, sier Senning Andersen.

– Nå er det fire redaktørstillinger i Fremover.

– Det kan kanskje høres litt råflott ut, men vi er i en posisjon der vi kan gjøre dette grepet, og vi mister ikke skrivekraft i og med at Terje fortsatt vil jobbe operativt, sier Christian Senning Andersen, og legger til:

– Jeg er glad Terje har takket ja til denne utfordringen, og ser fram til å jobbe tett med ham som redaktørkollega.

– En balansegang

Som samfunnsredaktør har Terje Næsje nå muligheten til å skrive fra lederplass.

– Ja, det vil komme noen kommentarer, men det vil nok ikke renne ned. Det må balanseres ettersom jeg er operativ journalist. Jeg skal intervjue politikere i alle retninger, og alle skal føle seg som før. De skal føle seg korrekt gjengitt, og være referert uten en politisk slagside.

– Det er en balansegang å være journalist og å være på kommentarsiden, avslutter Næsje.

Terje Næsje har jobbet i Fremover de 15 siste årene, og han har tidligere vært nyhetsredaktør i lokalavisen.

Fra 1979 til 2001 gikk han gradene i Ofotens Tidende. Der gikk han fra å være journalist til å bli daglig leder og ansvarlig redaktør. Deretter bar det til Troms folkeblad. Der jobbet han som vaktsjef, før han gikk over til et privateid medieselskap som produserte studentavis for HiN.

Artikkeltags