I juletiden kommer hellig- og fridagene på rekke og rad. Men internett er fortsatt oppe, og Fremover.no skal levere ferske nyheter døgnet rundt.

Som et ledd i Fremovers satsing på nett, er den utflyttede narvikingen Sverre Ruud Ellingsen hentet hjem for å jobbe i Fremovers redaksjon.

Hockeyekspert og masterstudent

For en stund siden fikk han en telefon fra Andreas Haakonsen, nyhetsredaktør i Fremover.

– Jeg har jobbet med ishockey som frilanser i noen år, og han lurte på om jeg kunne bidra på andre felt i julen. Det takket jeg ja til, sier Ruud Ellingsen.

I hockeymiljøet i Narvik er det nok flere som kjenner til 29-åringen. Sverre Ruud Ellingsen har de siste årene figurert som Fremovers hockeyekspert ved siden av studiene sine i Oslo. Han tar i dag en master i kjemi ved lektorprogrammet på universitetet i Oslo.

– Sverre er en veldig dyktig frilanser som har vært tilknyttet Fremover gjennom ishockeyen. Der leverer han kjempebra, og det er naturlig å knytte ham nærmere redaksjonen. Det er god læring å jobbe variert i en nyhetsredaksjon, og Sverre får forhåpentligvis enda større innblikk i mediehverdagen etter vikariatet, sier Andreas Haakonsen.

– I tillegg er han en god mann, rett og slett, supplerer nyhetsredaktøren.

Fallskjermhopp – uten fallskjerm

Denne uken kom Sverre Ruud Ellingsen hjem til Narvik, og han har de siste dagene fått opplæring i avisens arbeidsverktøy. Ellingsen forteller at han gleder seg, men at det samtidig er mye nytt å ta inn over seg.

– Dette er litt som å hoppe i fallskjerm uten fallskjerm, sier han, og fortsetter:

– Det er utviklende å få være tett på og se hvordan det jobbes i avis i 2018. Man får et unikt innblikk i tverrsnittet i samfunnet, sier Ellingsen.

Ønsker tips

På spørsmål om hva som hadde vært drømmesaken å skrive om julen 2018, er ikke Ellingsen sikker. Men han er klar på hva han ønsker seg til jul.

– Å få tips utenifra hadde vært til stor hjelp, sier vikarjournalisten.

Nyhetsredaktør Haakonsen tror fremover.no er i gode hender.

– Jeg håper folk tar godt imot Sverre, og at folk er våken i julen og er våre øyner og ører. Tips oss, og ikke minst Sverre, om stort og smått. Er det noe folk lurer på, ta kontakt, og så kan vi prøve å finne ut av det.

– Vi gleder oss til å holde våre lesere oppdatert gjennom julen på nett, avslutter Andreas Haakonsen.

Har du tips til saker i julen? Send oss en e-post på «[email protected]»