Det siste året har Fremover hatt kraftig digital vekst, og har nå flere digitale lesere enn papirlesere. Faktisk er så mange som 60 prosent av Fremovers abonnenter digitale.

Derfor har avisa bestemt seg for å satse mer på digitalt innhold for å gi leserne et enda bedre tilbud.

Fra 13. mars lanserer Fremover en ny sjudagers digitalavis.

Avisen vil komme ut mandag til søndag, og være tilgjengelig for avisas abonnenter hver kveld klokken ni. Der vil leserne finne det siste av døgnets nyheter og reportasjer.

PRØV NÅ: Her kan du lese en prøveutgave av vår nye digitalavis

– Dette er en satsing, og for alle som leser oss digitalt tror jeg dette først og fremst vil bli godt mottatt, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Fremover, Christian S. Andersen.

– Vi endrer oss fordi stadig flere av våre abonnenter foretrekker å lese oss digitalt. Det er viktig for oss å kunne utvikle og tilby produkter og tjenester som leserne etterspør og benytter seg av.

Fyldigere papirutgaver

For å frigjøre kapasitet i redaksjonen og satse mer digitalt, går Fremover fra seks til fire papirutgivelser.

Dette skjer samtidig med lanseringen av den nye digitalavisen, 13. mars.

Papiravisene på tirsdag og lørdag forsvinner, og fredagsavisen blir den nye helgeavisen – en avis som skal leve gjennom hele helgen.

Har du noen spørsmål? Sjefredaktør Christian Senning Andersen svarer på spørsmål i nettmøte fra 13.00.

– Tirsdag og lørdag er ikke tilfeldig valgt. Da Posten sluttet med ombæring på lørdager var det mange av våre abonnenter som ikke fikk lørdagsutgaven før etter helgen. Tirsdagsavisen er den utgaven som færrest av våre lesere har et forhold til, viser våre undersøkelser, opplyser sjefredaktøren.

De resterende avisene mandag, onsdag, torsdag og fredag vil være fyldigere enn tidligere.

– Vi frigjør ressurser. Det er tidkrevende å lage papiravis seks dager i uken, og vi vil få bedre tid til å til å lage mer og bedre journalistikk.

De som abonnerer på papiravisen vil i tillegg til fire utgaver i posten, ha tilgang til den nye digitale avisen syv dager i uka.

– Du får mindre papir, men mer lokalavis, sier Andersen.

Les også

Et nytt digitalt steg