Fremovers nyhetsstudio 1. august 2020

DEL

Mannlig MC-fører døde i utforkjøring i Nordland

En mannlig MC-fører i 50-årene døde etter en utforkjøring på Engeløya i Steigen i Nordland lørdag ettermiddag.

De pårørende er varslet, skriver Nordland politidistrikt på Twitter.

– Det er fryktelig tragisk. Vi har ingen å miste, heller ikke i trafikken. På vegne av Steigen kommune sender jeg de varmeste tanker til de pårørende, sier ordfører Aase Refsnes til Avisa Nordland.

Innsatsleder Madeleine Holmvik sier til avisa at kun én person var involvert i ulykken.

En undersøkelsesgruppe fra Statens vegvesen bistår politiet i etterforskningen. Ulykken skjedde i 15-tiden, og tilstanden var lenge uavklart.

@NTB

Fjerde strake seier for 1.divisjonsjenter fra Narvik

Medkila, med tre jenter fra Narvik i startoppstillingen, vant sin fjerde kamp på rad i kvinnenes 1.divisjon i fotball lørdag kveld.

Medkila møtte Amazon fra Grimstad hjemme i Harstad, og hadde små problemer med å ta tre nye poeng. Medkila vant 4-1, noe som plasserer laget på delt poengtopp med Stabæk, kun bak på målforskjell.

Både Hanne Larsen, keeper og søstrene Ida og Lotte Fikseth Fossem, alle fra Narvik, bidro til den store seieren

Vilde ble felt og Katrine scoret, men Røa tapte

Katrine Winnem Jørgensen sitt mål etter straffespark hjalp ikke Røa mye. Oslo-laget ned to narvikinger fra start tapte sin femte kamp på rad i eliteserien i fotball for kvinner.

Hjemmelaget Kolbotn tok en tidlig 1-0- ledelse.

70 minutter ut i kampen utliknet Røa til 1-1. Ved den scoringen var begge jentene fra Narvik - Vilde Fjelldal og Katrine Winnem Jørgensen - involvert.

Spissen Fjelldal ble taklet og Røa fikk straffe. Den satte kaptein Katrine Winnem Jørgensen kontant i mål.

1-1 sto seg helt bare ett fattig minutt gjensto av kampen. Da gikk Kolbotn, og matchen endte med 2-1-tap før Røa.

Laget til de to spillerne fra Narvik står fortsatt uten poeng så langt i eliteserien.

69 kommuner berørt av koronautbruddet på Hurtigruten

FHI har varslet 69 kommuner om å følge opp i underkant av 400 passasjerer fra de to seilasene med MS Roald Amundsen som er berørt av koronasmitte.

– Dette er allerede et stort utbrudd, og vi er bekymret for ytterligere spredning, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Kommunene det gjelder, er spredt over samtlige fylker i Norge. Tromsø kommune tester alle passasjerer som oppholder seg i kommunen.

– Vi ber også passasjerer fra seilasene som oppholder seg i andre kommuner enn der de er folkeregistrert, om å ta kontakt med kommunen hvor de oppholder seg for å informere om at de er i karantene i kommunen. Da kan de også få råd fra den lokale kommunehelsetjenesten der de er, sier Vold.

Så langt har 33 av de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen testet positivt for koronaviruset. På onsdag fikk én passasjer påvist smitte etter en tur på skipet i forrige uke.

@NTB

29 nye smittetilfeller på «Roald Amundsen»

Det er nå totalt 33 som har fått påvist smitte på skipet.

– Vi har fått bekreftet 29 nye smittetilfeller på Roald Amundsen. I tillegg kommer de 5 fra tidligere, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen på en pressekonferanse klokka 11.30.

Alle de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har blitt testet for koronasmitte.

33 har testet positivt for covid-19, mens 120 har testet negativt, skriver Hurtigruten i en pressemelding.

– Vi har jobbet hardt gjennom natten for å nå alle passasjerer. Dette viser at denne pandemien er langt fra over, sier Wilhelmsen til Nordlys.

– Å få tak i alle passasjerer er et arbeid som krever tid. Arbeidet fortsetter i dag. Målet er å kartlegge alle ogfå informert dem om at de skal være i karantene og skal testes,sier Kathrine Kristoffersen, kommuneoverlege i Tromsø.

I tillegg skal fem fra besetningen testes ytterligere, før endelig prøvesvar foreligger.

Fortsatt fire innlagt på UNN fra Hurtigruta

Universitetssykehuset Nord-Norge, UNN, melder at blant de 29 nye positive prøvene fra besetningen om bord på MS Roald Amundsen, så er ingen nye innlagt ved UNN. Status er fortsatt fire innlagte pasienter, alle ankommet fredag 31. juli.

To personer på Svalbard testes etter å ha vært om bord i Hurtigruta

To personer på en hytte på Spitsbergen testes for Covid-19 etter at de har vært om bord på MS Roald Amundsen, melder TV2. De to befinner seg på en hytte, og skal ikke ha vært i noen av bosetningene på Svalbard etter at de kom fra båten. De ble satt av ved hytta på tirsdag. Ingen av dem har symptomer, men en lege ble flydd ut med helikopter fra Longyearbyen for å gjennomføre testen, skriver TV2.

Artikkeltags