Urolig natt for politiet

Politiet har natt til søndag fått flere meldinger om feststøy i Nordland enn de har klart å følge opp.

Meldingene har gått ut på forstyrrelse av nattero på grunn av bråk og høy musikk fra fester.

– Politiet har respondert på en del, men har ikke hatt mulighet til å følge opp på langt nær alle, skriver politiet på Twitter klokka 06:15 søndag morgen.

Fyllekjørte og mistet førerkortet

I Tysfjord ble en kvinne i 30-åra natt til søndag siktet for å ha kjørt med promille. Sak er opprettet, og førerkortet beslaglagt, skriver politiet på Twitter ved 06:30-tida søndag morgen.

Sogndal yppet mot Tromsø

Med en sen scoring sørget Sogndal for ett poeng hjemme mot Tromsø, mens Lillestrøm knuste Øygarden 3-0 og inntok tredjeplassen i 1. divisjon søndag.

Tromsøs dominans i 1. divisjon ble satt på prøve borte mot Sogndal. Der fortsatte sogndølingene sin fantastiske hjemmestatistikk med kun ett tap etter at de berget uavgjort mot ligalederne.

Fitim Azemi utfordret de gode Sogndal-tallene med 1-0-scoringen for TIL etter halvtimen spilt. Lars Sætra fant 28-åringen med en fin ball i bakrom, før Azemi vendte vekk Igoh Ogbu og plasserte ballen lekkert i hjørnet av målet.

Men hjemmelaget viste hvorfor de ligger på 2.-plass på tabellen. Ogbu utlignet etter et vakkert frispark da det var sju minutter igjen av ordinær tid.

For å koble et sterkere grep om opprykksplassen, burde nok Sogndal ha tatt alle poengene. Bare to poeng bak, og med én kamp mindre spilt, lurer et Lillestrøm-lag i kanonform.

To skadd i trafikkulykke på Andøya

To personer ble skadd i en utforkjøring ved Bleik på Andøya i Nordland søndag ettermiddag.

Føreren av bilen er fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, mens passasjeren er kjørt til legevakta med skader i en arm, opplyser Nordland politidistrikt på Twitter.

@NTB

Bil kjørte utfor og tippet rundt

Nordlys: En bil har kjørt ut av vegen og trillet rundt i Nordliveien i Sørreisa.

Personen som var i bilen har kommet seg ut av bilen og blir ivaretatt av naboer, melder Troms politidistrikt.

Bilføreren skal ha fått noen skrubbsår. Politi og ambulanse er på vei.

Nesten annenhver nordmann er dårlig på kart og kompass

Mange nordmenn mestrer ikke bruk av kart og kompass. Det er også betydelige kjønnsforskjeller.

I en undersøkelse utført av Ipsos oppgir 46 prosent at de i liten grad eller ikke i det hele tatt kan bruke kart og kompass, skriver fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv i en pressemelding.

– Det er synd at så mange er usikre på hvordan de orienterer seg i naturen uten Google Maps og GPS. Man er jo slett ikke garantert verken nettdekning eller strøm når man ferdes i skog og mark, sier fungerende generalsekretær Siri Meland i Norsk Friluftsliv.

Forskjellene mellom kjønnene er også betydelige. Mens 36 prosent av mennene oppgir at de i stor grad mestrer bruk av kart og kompass, svarer kun 9 prosent av kvinnene det samme.

@NTB

Kronprinsen: Kong Harald er fornøyd og i god bedring

Kronprins Haakon sier til NRK søndag at kong Harald er fornøyd og i god bedring etter den vellykkede hjerteoperasjonen fredag.

– Han har det bra. Og jeg vil gjerne takke hele teamet fra sykehuset med Bjørn Bendz i spissen som har gjort en utrolig fin jobb. Det er kjempeimponerende hva de får til, sier kronprins Haakon til NRK.

Det var ikke stor risiko, men det var likevel en lettelse å høre at alt hadde gått bra, vedgår kronprinsen.

De neste dagene vil gi flere svar på kongens helse, sier han.

(©NTB)

Savnet jeger funnet etter leteaksjon i Finnmark

Letemannskaper kom natt til søndag i kontakt med rypejegeren i 40-årsalderen, som var savnet på Sørøya i Finnmark. Mannen er ikke hentet ned fra fjellet.

Det opplyser politiet i Finnmark til NTB ved 3-tiden natt til søndag.

– Han var medtatt, kald og våt. Nå skal han hentes ned fra fjellet, forteller operasjonsleder Gunnar Øvergård i Finnmark politidistrikt.

Han sier det er dårlige sambandsforhold i området og dårlig mobildekning, noe som har gjort letingen vanskelig.

Politiet og frivillige mannskaper fra Røde Kors, Norske redningshunder og Norsk Folkehjelp har deltatt i letingen etter mannen, som dro ut på jakt ved 14-tiden lørdag ettermiddag. Han ble meldt savnet rundt klokken 21.30 lørdag kveld.

Været i området er svært dårlig natt til søndag og det har ikke vært mulig å søke fra fly eller helikopter.

Sørøya er Finnmarks største øy og den fjerde største øya i Norge.

(©NTB)

LO-forbund varsler boikott av Wizz Air

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi vil nekte sine ansatte å fly med det ungarske lavprisselskapet Wizz Air, skriver VG.

– Når Wizz Air smeller igjen døren for fagbevegelsen og et anstendig organisert arbeidsliv, smeller vi igjen døren for dem, sier Alfheim, som leder Industri Energi med rundt 56.000 medlemmer i land- og offshorebasert industri.

Han reagerer kraftig på uttalelsene til Wizz Air-sjef József Váradi denne uken om at Wizz Air «er et flyselskap uten fagforeninger.» Uttalelsen fra Váradi kom da selskapet presenterte sine planer for innenriksruter i Norge.

– Det er totalt uhørt i norsk sammenheng. József Váradi vil ha norske kunder, men ikke norsk kultur. Slike useriøse aktører er ikke velkomne. Vi innfører derfor reisepolicy på at våre ansatte ikke skal fly disse rutene, sier Alfheim til VG.

Wizz Air varslet tirsdag at de starter opp innenriksruter fra Oslo til tre byer. Selskapet har gjort det klart at de ikke vil inngå tariffavtaler med fagforeninger. Norsk Flygerforbund er skeptiske:

– Vi registrerer at Wizz Air-sjefen i intervjuer avviser å inngå tariffavtaler med fagforeninger. I Norge sniker vi oss ikke unna det sosiale ansvaret, men følger normale spilleregler for arbeidslivet. Jeg forutsetter at Wizz Air bidrar til en sunn konkurranse som er basert på sosial ansvarlighet, sa Norsk Flygerforbunds leder Yngve Carlsen til NTB tidligere denne uken

@NTB

@NTB

@NTB

@NTB

@NTB

@NTB