Flyplassen i Tromsø ble evakuert

Like etter klokken seks fredag kveld meldte politiet om at Tromsø lufthavn ble evakuert.

– Den evakueres nå. Det er alt jeg vet. Vi er på vei, sa driftssjef Per Erik Nordsveen til Nordlys.

Politiet, ambulanse og brann er på stedet rykket ut. Det er gjort funn av bombelignende gjenstand, meldte politiet.

Fem minutter senere ble situasjonen avklart:

– Politiet har kommet i kontakt med eier av omtalte gjenstand og den er verifisert. Situasjonen er avklart, meldte politiet på Twitter.

– Situasjonen er avklart. Det var en lykt med ledning som var gjenglemt. Eier har meldt seg og er verifisert, opplyser operasjonsleder Roy Tore Meyer til NTB.

Bjerkviking ny sjef for Brigade Nord

Oberst Pål Eirik Berglund fra Bjerkvik har blitt utnevnt til brigader i Hæren, og beordret i stillingen som sjef for Brigade Nord.

Det skriver Forvarets Forum.

Han tiltrer ifølge nettstedet når Forsvarsdepartementet bestemmer det. Berglund sitter nå som forsvarsattaché i Frankrike.

Nina Schanke Funnemark blir ny skattedirektør

Nina Schanke Funnemark er i statsråd fredag utnevnt som ny skattedirektør for en periode på seks år. Hun kommer fra jobben som direktør i Lånekassen.

Nina Schanke Funnemark (50) overtar stillingen etter Hans Christian Holte (55), som tok over jobben som Nav-direktør i april.

Funnemark har ledet Lånekassen siden september 2018, men var tidligere assisterende skattedirektør og har hatt en lang rekke lederstillinger i Skatteetaten.

– Jeg har søkt på stillingen som skattedirektør fordi det er en av de mest spennende stillingene i offentlig sektor, og fordi jeg etter mange år i Skatteetaten har et stort engasjement for etatens ansvar og oppgaver, uttalte Funnemark til Aftenposten/E24 i starten av september da søknadslisten ble kjent. Hun var en av fire søkere.

Stillingen som skattedirektør er et åremål på seks år, med mulighet for fornyelse én gang.

Riksadvokaten henlegger Fagereng-saken i Tromsø

Riksadvokaten henlegger draps- og drapsforsøkssaken mot moren som i desember i fjor ble funnet død sammen med sine tre barn i vannet utenfor Fagereng i Tromsø.

To av barna var døde, mens ett overlevde. Moren har etter sin død vært siktet for drap og drapsforsøk på barna.

– Politiets etterforskning har gitt påtalemyndigheten grunnlag for å slå fast at hun drepte to av sine barn og forsøkte å drepe det tredje. Riksadvokaten henlegger saken fordi den siktede kvinnen er død, skriver Troms politidistrikt i en pressemelding.

Tatt i 107 i 70-sonen

Troms politidistrikt melder fredag morgen klokken 06.30 om en fartskontroll på fylkesvei 86 ved Finnset utenfor Sørreisa. Fartskontrollen ble gjennomført i en 70-sone. Resultatet var at det ble skrevet ett forenklet forelegg og ett førerkortbeslag, etter at en mann i 20-årene ble målt i 107 kilometer i timen.