Stenger Hålogalandsbrua – nå må du kjøre gamle E6

Vegtrafikksentralen melder at Storlikolltunnelen på E6 stenger klokken 21.00 tirsdag kveld på grunn av vedlikehold. Det betyr at Hålogalandsbrua må stenges i samme tidsrom og omkjøring er på gamle E6 – Rombaksveien. Veien åpnes klokken 06.00 igjen for normal trafikk.

Første kongekrabbesak for retten

En mann i 50-årene innrømmet i Nord-Troms tingrett å ha kjøpt og videreformidlet 7.000 kilo ulovlig fanget kongekrabbe til en verdi av 3,5 millioner kroner. Mannen var den første som møtte i retten etter kongekrabbeaksjonen som ble gjennomført av politiet i høst, skriver nettavisen Børsen.

Mannen har gitt en uforbeholden tilståelse og erkjenner straffskyld. Saken gikk derfor som en tilståelsessak i retten tirsdag. Aktor ba om fengsel i ett år og fem måneder for mannen. Dom er ventet senere denne uka.

I begynnelsen av desember ble det kjent at politiet hadde siktet 16 personer for ulovlig fangst og salg av kongekrabbe. (©NTB)

Brann i malmlok i Kiruna

Ved 14.45-tida tirsdag melder svensk politi om at det har vært brann i loket på et malmtog ved Mertainen i Kiruna. En time senere melder svensk politi om at personene som befant seg i loket har blitt sjekket av helsepersonell. Ingen personer skal være skadet. I følge den svenske avisa Norrländska Socialdemokraten skal brannen ha funnet sted i skorsteinen på dieselloket.

Rømt hund i Herjangen

En sort og hvit hund av rasen engelsk setter har stukket av fra eieren sin i Herjangen. Det melder politiet på Twitter.

Stenger Fargernestunnelen

Onsdag kveld, klokken 21.00, stenger Vegvesenet Fagernestunnelen. Dette på grunn av vedlikehold.

Tunnelen vil være stengt frem til 06.00 torsdag.

Åpnet for normal trafikk

Etter at en lastebil punkterte i natt, inne i Leirviktunnelen, har det vært nedsatt hastighet i tunnelen. Nå er lastebilen fjernet og trafikken kan gå som normalt, melder Statens vegvesen.

Trafikkuhell i Leirviktunnelen

Vegtrafikksentralen melder at ett kjørefelt er stengt i Leirviktunnelen tirsdag morgen. Dette skyldes et trafikkuhell natt til tirsdag.

Les mer her.