Gå til sidens hovedinnhold

Fremovers nyhetsstudio 21. januar 2020

Artikkelen er over 1 år gammel

Personbil havnet i grøfta i Ballangen

I ei 30-sone ved barne- og ungdomsskolen i Ballangen skal en personbil ha kjørt ut av veien. Det melder politiet på Twitter klokka 17.25 tirsdag. Ifølge politiet er det to personer i bilen, og det er ikke meldt om noen personskader. Personene blir sjekket av helsepersonell som har kommet til stedet.

Trafikkulykke på E10 utenfor Lødingen

110-sentralen melder ved 19.25-tida om ei trafikkulykke på E10 ved Kåringenkrysset. Brannvesenet er da på vei til stedet.

Innstillinger og forsinkelser på Evenes

Widerøes rute WF876 fra Bodø som skulle ha landet klokka 15.45 på Evenes, er innstilt. Det samme gjelder dermed avgangen videre fra Evenes til Tromsø klokka 16.00 til Tromsø, i følge Avinors nettsider. Widerøes rute WF877 fra Tromsø som etter planen skulle lande 19.05, er forsinket til klokka 20.00. Rutas videre avgang til Bodø klokka 19.25 er også utsatt til 20.30. Norwegian si rute DY366 fra Oslo, som egentlig skulle lande 19.35, er forsinket til klokka 20.26. Norwegians rute DY369 som skulle gå til Oslo klokka 20.05 er forsinka til 20.50.

Politiet: Skrap bort snø og is fra frontruta!

Tirsdag ettermiddag la operasjonssentralen i Nordland politidistrikt ut et bilde av ei frontrute på Twitter. Frontruta var full av snø og is.

– Dette var utsikten til en bilfører som fikk beslaglagt førerkortet i Fauske sentrum. Vi råder bilister til å bruke noen ekstra minutter på å skrape bort snø og is av rutene for å sikre tilstrekkelig utsyn og sikt, skriver politiet til bildet.

(Foto: Nordland politidistrikt)

Personbil havnet i grøfta i Ballangen

I ei 30-sone ved barne- og ungdomsskolen i Ballangen skal en personbil ha kjørt ut av veien. Politiet skriver på Twitter at det er to personer i bilen, og at det ikke er meldt om noen personskader. Personene blir sjekket av helsepersonell som har kommet til stedet.

Trafikkproblemer i Bardu

– Det er fortsatt problemer i Brandvollbakken. En ny trailer står fast, og det er dirigering av trafikken på stedet, skriver politiet på Twitter. Politiet er på stedet.

Fylkesråd for næring møter næringsministeren

Ingelin Noresjø (Krf), fylkesråd for næring, er på innspillsmøte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tirsdag.

– Viktige innspill fra Nordland fylkeskommune er at fylkene også må få anerkjennes som en virkemiddelaktør på lik linje med Innovasjon Norge og Siva. Dette er særlig viktig i et fylke som Nordland med mange små kommuner og tettsteder, står det i ei pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

– Vi ønsker å være en sterk utviklingsaktør for næringslivet i Nordland. Dette er en svært viktig rolle for fylkeskommune som jeg kommer til å poengtere overfor ministeren, sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) i følge pressemeldinga.

Noresjø ble også trukket fram av fylkesleder i Krf Møre og Romsdal, Randi Frisvoll, i tirsdagens Dagsnytt 18, som en «dyktig dame fra nord» Frisvoll skulle likt å se i en statsrådpost.

Fylket setter ned fergeprisene fra 28. januar

Fergeprisene som ble økt 1. januar, skrus tilbake til 2019-nivå, med en generell prisvekst på 3,1 prosent. Fra 28. januar settes det også et øvre tak på takstsonene i Nordland. Det skriver Nordland fylkeskommune i ei pressemelding.

– I tillegg har vi lagt et tak på takstsonene. Det betyr at takstene for de lengste takstsonene blir redusert, sier fylkesråd for samferdsel, Bent-Joacim Bentzen ifølge pressemeldinga.

Nytt lungevirus kan spre seg til Norge

Folkehelseinstituttet sier de følger situasjonen om et nytt virus som kan føre til alvorlig lungesykdom, nøye. De utelukker ikke at det kan komme til Norge.

– Videre spredning av viruset vil ikke være uventet, og vi må være forberedt på at det også kan komme smittede personer til Norge, sier seniorrådgiver Ragnhild Tønnessen ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding sent mandag kveld.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har kalt inn til krisemøte som følge av virusutbruddet som så langt har krev fire menneskeliv. Det nye coronaviruset fører til en lungebetennelse-lignende sykdom med symptomer som feber og pusteproblemer. Forskere mener at sykdommen kan ha smittet fra dyr til mennesker. Ifølge kinesiske myndigheter smitter også viruset mellom mennesker. Folkehelseinstituttet har kommet med reiseråd i forbindelse med utbruddet. (NTB)

Trailerkaos på E6 – politiet går ut med advarsel

Avisa Nordland: 6 kilometer sør for Kobbelv sto 5-6 trailere fast i ett felt tirsdag formiddag. Det meldes om glatt veibane, og en patrulje måtte rykke ut for å ta hånd om situasjonen. På stedet viste det seg at en personbil hadde sklidd inn i en av trailerne. Veien ble gjenåpnet etter kaoset litt over klokken 13.

Foruten denne hendelsen sto et vogntog også fast på E6 like ved Daumannvik tunnel. Der ble veien åpnet kvart på ett. Operasjonssentralen melder om glatte veier i nordre del av fylket på grunn av værforholdene. Blant annet er det kommet snø på is, i tillegg til at sikten er svært dårlig enkelte steder.

– Vind som gjør at strøing/sand ikke fester seg. Trafikanter oppfordres til forsiktighet hvis de må ut å kjøre, heter det i meldingen fra politiet.

Trafikkulykke på E10 i Evenes

Et vogntog og en personbil er involvert i en trafikkulykke i Jansbakken på E10 mellom Bogen og Snubba i Evenes. En politipatrulje er på vei til stedet. Ifølge politiets operasjonssentral ved Nordland politidistrikt skal det ikke være snakk om personskader. Klokken 12:05 melder politiet på Twitter at føreren av personbilen blir kjørt til legevakten for en sjekk. Ifølge vitner på stedet dirigeres nå trafikken forbi ulykkesstedet.

(Foto: Stian Kristensen)

Buss blåste av veien i Lofoten

En buss har blåst av veien på E10 ved Grundstad i Vestvågøy. Ingen ble skadd. Flere veier er stengt som følge av uvær i Nordland.

– Sjåføren forklarer å ha mistet kontroll på som følge av kraftige vindkast, kombinert med glatt vei.

Nye kystruteskip blir ikke ferdig i tide

Om vel elleve måneder skal Havila Kystruten starte trafikken mellom Bergen og Kirkenes. Men fortsatt ligger to halvferdige skrog i Spania. Les saken her (åpen).

E10 Bjørnfjell stengt

E10 Bjørnfjell er stengt på grunn av uvær. Det meldte Statens vegvesen klokken 07 tirsdag morgen. Veien er også stengt på svensk side. Klokken 16.51 er veien forsatt stengt.

(Foto: Statens vegvesen)

Stenger Fagernestunnelen i kveld

I kveld stenges Fagernestunnelen i Narvik fra klokken 18 til klokken 03 i natt. Årsaken er vedlikeholdsarbeid, ifølge Statens vegvesen.

Nytt lungevirus kan spre seg til Norge

Folkehelseinstituttet sier de følger situasjonen om et nytt virus som kan føre til alvorlig lungesykdom, nøye. De utelukker ikke at det kan komme til Norge.

– Videre spredning av viruset vil ikke være uventet, og vi må være forberedt på at det også kan komme smittede personer til Norge, sier seniorrådgiver Ragnhild Tønnessen ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding sent mandag kveld.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har kalt inn til krisemøte som følge av virusutbruddet som så langt har krev fire menneskeliv.

Det nye coronaviruset fører til en lungebetennelse-lignende sykdom med symptomer som feber og pusteproblemer. Forskere mener at sykdommen kan ha smittet fra dyr til mennesker. Ifølge kinesiske myndigheter smitter også viruset mellom mennesker. (Les mer (for abonnenter).

Kommentarer til denne saken