Gå til sidens hovedinnhold

Fremovers nyhetsstudio 24. januar 2020

Artikkelen er over 1 år gammel

Forsinkelser på Evenes

Fredag ettermiddag og kveld er det flere forsinkelser på Evenes. Flyet som skulle gått til Oslo klokka 15.40, Bodøflyet som skulle gått 19.25 og Oslo-flyet som skulle gå 20.05, var forsinket. Samtidig fikk flere fly ny ankomstid. Bodø-flyet som skulle landa klokka 15.45 ble over en time forsinket. Tromsø-flyet som var ventet klokka 19.05, Osloflyet som skulle landet 19.35 var forsinket. Det melder Avinor på sine nettsider.

Ofotbanen åpnet igjen etter mulig ras på svensk side

Fredag ettermiddag meldte Bane NOR om at Ofotbanen er stengt mellom Narvik og Bjørnfjell på grunn av rasfare på svensk side. – Vi avklarer situasjonen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor i en trafikkmelding. Ifølge pressevakt Dag Svinsås er det et rasvarslingsanlegg som har slått ut. Ett tog holdes igjen i Narvik, og det blir buss for tog, opplyser han.

Klokka 18.00 åpna jernbanen igjen. Ifølge pressevakt Svinsås er det fremdeles ikke klart hva som har utløst rasvarslingsanlegget.

Flyplass må holde stengt lørdag på grunn av sykdom

Flyplassen i Mo i Rana holder lørdag stengt fordi to av fire ansatte i flytårnet er syke. Også søndag rammes flytrafikken av sykdommen. Det melder NTB. Les saken her (åpen).

Nattearbeid i Fagernestunnelen utsatt til februar

Nattearbeid på Fagernestunnelens nye kameraovervåkningssystem, er utsatt. Arbeidet skulle opprinnelig starte søndag og vare i en uke. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Leverandøren har nå gitt beskjed om at systemet trenger en oppdatering for at alt skal fungere som det skal. Derfor utsettes testingen som var planlagt gjennomført kvelds- og nattetid fra førstkommende søndag til lørdag 1. februar.

Kamerasystemet skal overvåke uvanlige hendelser i tunnelen.

Vegvesenet kommer tilbake med ny informasjon når testingen skal utføres. Les mer her (+).

Arbeid langs E10 Bjørnfjell

Fredag morgen melder vegvesenet at det arbeides langs E10 Bjørnfjell. Begge kjørefelt er åpne, ifølge Vegtrafikksentralen.

Anonym trussel om skoleskyting i Bodø

Torsdag kveld mottok elever ved Bodø videregående skole en trussel om skoleskyting.

Politiet opplyser til Avisa Nordland at de er kjent med trusselen og avdramatiserer situasjonen ifølge avisen. – Politiet kan bekrefte at det har kommet en trussel på sosiale medier mot en skole i Bodø. Vi oppfordrer alle til å fortsette skoledagen som normalt fredag, sier operasjonsleder Tommy Bech til Avisa Nordland.

Slik lyder en kommentar som ble postet på Instagram-kontoen til russerstyret ved skolen:

«skoleskytingen er rett rundt hjørne. hva dere må gjøre for å ikke bli skadet er spørsmålet her.»

Politiet utelukker ikke at hendelsen kan ha sammenheng med en andre trusler av lignende karakter til skoler over hele landet den siste tiden.

To skadd etter knivstikking i Finnmark

Ved 04-tiden natt til fredag rykket politiet ut til melding om knivstikking i en bolig på Sørøya i Hammerfest. Politiet pågrep en kvinne, ifølge avisen iFinnmark. To personer er involvert i hendelsen og det er en relasjon mellom dem, skriver avisen. Fornærmede er lettere skadd.

Vaksineallianse med hovedsete i Norge skal utvikle vaksine mot nytt coronavirus

Vaksinealliansen CEPI, som har hovedsete i Oslo, har satt i gang arbeidet med å utvikle en vaksine mot det nye coronaviruset. The Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) har satt i gang tre utviklingsprogram for en vaksine, opplyser alliansen torsdag.

CEPI skal i utviklingen samarbeide med selskapene Inovio og Moderna, samt University of Queensland i Australia og det amerikanske nasjonale instituttet for allergier og infeksjonssykdommer (NIAID).

CEPI ble opprettet med utgangspunkt i lærdommene fra ebolaepidemien i Vest-Afrika i 2014 og 2015. (NTB)

I natt: Trailer av veien i Hamarøy – E6 åpnet

Ved 01-tiden natt til fredag kjørte en trailer av veien syv kilometer nord for Innhavet i Hamarøy på E6. Det meldte politiet i Nordland på Twitter. Politiet på stedet opplyste at sjåføren ble ivaretatt av helsepersonell på stedet og klaget på smerter i bein.

Fredag morgen melder politiet at traileren er hentet av bilberger og at veien er åpnet.

I Narvik sjekket politiet ut en automatisk brannalarm i natt ved 03-tiden. Det viste seg å være en automatisk brannalarm, skrev 110-sentralen på Twitter en time etterpå.

Kommentarer til denne saken