Bil i fjellvegg – E6 stengt

Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på E6 Innhavet på Hamarøy.

– En bil med en person i har kjørt ut av veien og truffet en fjellvegg. Skadeomfang ukjent, melder politiet på Twitter.

Klokken 17:20 melder politiet at ambulansen har kommet til stedet. Bilføreren er fastklemt, men ved bevissthet.

E6 er stengt på grunn av ulykken.

Klokken 18:09 melder politiet at sjåføren er frigjort fra bilen, og at vedkommende fraktes med redningshelikopter til sykehuset i Bodø.

Politiet melder om lange køer på stedet.

– Vil jobber for å få åpnet veien så snart som mulig, melder politiet på Twitter.

Klokken 19:05 melder politiet at veien er åpen.

Mistet førerkortet

En mann i 20-årene ble mandag fratatt førerkortet i politiets laserkontroll i en 60-sone i Ballangen. Mannen ble målt til 95 kilometer i timen – og samtykket ikke i beslaget. Sjåføren blir anmeldt, melder politiet Nordland på Twitter. Fem andre sjåfører ble ilagt forenklet forelegg i kontrollen.

Kvinne i 60-årene døde etter fallulykke

Senja: Nødetatene har rykket ut etter melding om en fallulykke ombord i en fortøyd fiskebåt, melder politiet på Twitter.

– En kvinne i 60-årene er erklært død av lege på stedet. Ulykken har skjedd i forbindelse med vedlikeholdsarbeid. Avdøde har falt 8-10 meter ned i et lasterom. Sak vil bli opprettet, skriver politiet.

Stenger vei i Ballangen

Statens vegvesen melder at de stenger fylkesvei 7564 Kalvåsen - Balsnes på grunn av vedlikeholdsarbeid. Stengningen gjelder fra mandag til fredag denne uken fra 06 til 21. Det er mulig med lokal omkjøring.

Savnet mann funnet omkommet etter at elvebåt kantret i Karasjok

En savnet mann er funnet omkommet etter en båtkantring på grenseelva Anarjokka i Karasjok natt til mandag.

– Savnede er funnet omkommet i elva rundt 20 meter fra stedet hvor han forsvant. Han ble funnet på finsk side, opplyser politiet på Twitter.

Mannen er i 60-årene, mens den andre personen som var i elvebåten, kom seg i land etter kantringen. Båten ble funnet tom lenger ned i elva.

Politiet fikk melding om hendelsen en times tid etter midnatt natt til mandag. Anarjokka går langs grensen mellom Norge og Finland, sørøst for Karasjok.

Politiet satte i gang søk langs elva. Sivilforsvaret, Røde Kors og Norske redningshunder deltok i letearbeidet sammen med politiet. Letingen foregikk i området rundt Andreas Nilsen-hytta i Karasjok.

Hovedredningssentralen Nord-Norge fortalte at de fikk melding om saken klokken 0.39 via den finske redningssentralen i Oulo.

– To norske statsborgere skulle sette ut en båt, så har det på ett eller annet vis gått galt, opplyste vakthavende redningsleder Lars Nedregård til NTB.

Personlig forbruk hovedkilden til forsøpling ved innsjøer og vassdrag

Nesten to tredeler av søppelet som ble funnet ved innsjøer og langs vassdrag i innlandet i fjor, stammet fra personlig forbruk, ifølge Hold Norge Rent.

Et av hovedfunnene i organisasjonens rapport for 2019 er at plast utgjør 65,7 prosent av forsøplingen, mens papir og metall står for henholdsvis 8 og 7 prosent.

Personlig forbruk er fortsatt den desidert største kilden til forsøpling i innlandet, med 65,5 prosent av alle enheter. Det er samme konklusjon som ble gjort da i 2017 Hold Norge Rent for første gang kartla situasjonen i innlandet.

9.117 registrerte koronatilfeller i Norge – seks flere det siste døgnet

Det var registrert 9.117 tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til mandag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på seks tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 25 tilfeller.

Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

I alt tre personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var fredag registrert 255 døde som følge av sykdommen her i landet.