Bilbrann på E6

Nordlys: Brannmannskaper jobber med å slukke en bilbrann på E6 ved Takvatnet.

– Ingen er kommet til skade som følge av en brann i en personbil, opplyser politiet.

En Nordlys-tipser kjørte klokka 18.45 forbi stedet og kunne se åpne flammer fra fronten av bilen. Da var sjåføren kommet seg ut av kjøretøyet.

Bilen står ikke til hinder for trafikk på stedet.

– Bilen står av veien på en avkjørsel. Det ser ut som både sjåfør og en hund har kommet seg ut av bilen, sier Nordlys' tipser.

Mange Altibox-kunder uten internett

Problemer hos en underleverandør til Altibox fører til at svært mange av deres kunder ikke kommer seg på internett søndag.

Det er en større europeisk leverandør av fiberoverføring mellom land som har store tekniske problemer. Det fører til internettproblemer i store deler av Europa, samt USA, opplyser kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox til Dagbladet.

Altibox har rundt 618.000 kunder i Norge, og mange av dem kommer seg dermed ikke på internett søndag.

– Vi har nettopp fått bekreftet fra leverandøren som har problemer at de jobber med å løse feilen, men det er dessverre ikke noe estimert rettetid, sier Veggeland.

På sin Facebook-side skriver Altibox dette om problemene:

– Aj aj aj, en av våre leverandører som sørger for deilige internettsignaler, har for øyeblikket tekniske problemer. Det betyr at mange av dere kunder dessverre opplever treigt og fælt nett. Vi har alle våre beste folk på saken og skal jobbe og svette hardt for å få nettet på plass igjen!

Lokale banker utsatt for kortsvindel

Fredag avdekket Sparebanken Narvik og Ofoten Sparebank en rekke e-poster som utgir seg for å være sendt på vegne av Eika. Målet med e-postene er å hente ut kortinformasjon fra kundene.

– Dette er svindel-e-poster som forsøker å lure kunder til å oppgi sensitiv kortinformasjon, skriver bankene på sine nettsider.

De oppfordrer kunder som har fått e-posten, trykka på lenka og bekreftet kortinformasjonen å sperre kortet.

Mistet førerkortet på E10

En bilfører ble målt til å ha kjørt i en hastighet på 120 kilometer i timen i ei 80-sone på E10 Osmarka. Politiet tok førerkortet i beslag, og har anmeldt forholdet.

Det melder politiet på Twitter ved 03-tida natt til søndag.

Politiet stanset tre fester i natt

Natt til søndag har politiet i Nordland fått flere meldinger om festbråk. Tre av de har vært i Ofoten, melder politiet på Twitter.

Ifølge operasjonsleder Ivar Bo Nilsson har alle tre vært i Narvik kommune. Politiet har vært på stedet og stanset festene. Det har vært uproblematisk, ifølge operasjonslederen, men han vedgår at det tar tid og ressurser å rykke ut til festene.

Også andre steder i Nordland har politiet fått meldinger om festbråk. Rana topper statistikken med fem tilfeller, Bodø har fire, Vefsen tre, Alstadhaug to og Vågan ett.

Dette altså i tillegg til de tre festene som ble stoppet i Narvik kommune natt til søndag.