Gå til sidens hovedinnhold

Fremovers nyhetsstudio fredag 17. januar 2020

Artikkelen er over 2 år gammel

Trafikkulykke på E6 i Narvik: Ved 15.20-tida fredag meldte politiet om ei trafikkulykke på E6 i Narvik. Politiet antok det dreide seg om en påkjørsel bakfra. Politi og ambulanse er på vei til stedet. Klokken 15.30 meldte politiet at de var på stedet, og at begge bilene skulle være flyttet ut av veibanen. Også Ofoten brann rykket ut til ulykken, som ifølge vaktkommandør Bent Krister Osbakk fant sted på Ankenes, nærmere bestemt på avkjøringen fra E6 til Korlallveien.

– Tilsynelatende har det gått ganske greit, men vi avventer med mer informasjon til helse har vært på stedet, sa Osbakk til Fremover.

Det var en forbipasserende som meldte fra om trafikkulykken. Klokken 15:40 melder politiet om at de involverte framstår som uskadde, men at de vil bli undersøkt av ambulansepersonellet på stedet.

E6 Saltfjellet stengt: Klokken 16:40 meldte Statens vegvesen at E6 Saltfjellet er stengt på grunn av sterk vind. – Kolonnekjøring kan innføres på kort varsel, skriver vegvesenet på sine hjemmesider.

Kvinne rømte fra fengsel i Sarpsborg: – Vi er i området i forbindelse med at en innsatt har rømt fra Ravneberget fengsel. Utover det vil jeg ikke si så mye mer, men rømlingen er ikke farlig, understreker operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt, til Sarpsborg Arbeiderblad.Fredag ettermiddag sirklet et redningshelikopter overSarpsborg. Da SA var i kontakt med hovedredningssentralen, fikk avisen først opplyst at de søkte etter en person som var forsvunnet i terrenget. Ifølge Dagbladet skal en kvinnelig innsatt hoppet over gjerdet tidligere på dagen fredag og stukket av fra fengslet på Ravneberget. Politiet fikk meldingen om at kvinnen hadde hoppet over gjerdet klokken 09.30 fredag formiddag.

Nord-Norge under lupen i Ap. Arbeiderpartiet skal vinne tilbake tronen i nord. De vet bare ikke helt hvordan. Les saken her (åpen).

Politiet jakter personbil som stakk fra ulykke i Tromsø: Politiet søte etter en personbil som var involvert i en kollisjon i tunnelanlegget i Tromsø. Bilen kolliderte med et annet kjøretøy, men stakk fra stedet.

– Det er små skader på bilen til melder, men sjåføren stakk fra stedet og vi forsøker å få kontakt med denne bilen nå, sa operasjonsleder Roy Tore Meyer til Nordlys.

Nordmenn betalte 944 milliarder kroner i skatt i fjor: I 2019 ble det betalt inn 944 milliarder kroner i skatt. Det tilsvarer en økning på 7,6 prosent sammenlignet med året før. Tall fra SSB viser at den personlige skattebetaleren sto for 76 prosent av skatteinnbetalingene i fjor. Upersonlige skattebetalere og petroleumsvirksomhet sto for henholdsvis 10 og 14 prosent av innbetalingene.I Oslo ble det til sammen betalt i overkant av 173 milliarder kroner i skatt i 2019. Fylket topper dermed statistikken. Finnmark sto for 6 milliarder kroner av skatteinntektene, og er dermed det fylket som betalte minst. Det skriver NTB.

Innstilte ferger på grunn av sterk vind: Torghatten melder på egne nettsider at to ferger på strekningen Bognes-Lødingen er innstilt på grunn av sterk vind. Dette gjelder for 08-fergen med avgang fra Lødingen og 09.15-fergen fra Bogen.

Rassikring i Ballangen – utsatte tunnelåpning: Nrk meldte fredag morgen at Forsåtunnelen i Ballangen var stengt på grunn av rassikring. Fremover får opplyst av Vegtrafikksentralen at behovet for rassikring ble oppdaget i forbindelse med det pågående arbeidet i tunnelen.– Entreprenør har meldt at de møtte på dårlig fjell i tunnelen, og at dette måtte sikres for at de kunne åpne for trafikk, opplyser vakthavende trafikkoperatør.Tunnelen skal ha åpnet for trafikk igjen i 08-tiden. Det var opprinnelig planlagt åpning klokken 04.20 etter nattens arbeid i tunnelen. Det er manuell dirigering av trafikken på stedet.

Ble fratatt førerkortet etter promillekontroll: Politiet meldte klokken 01, natt til fredag, at utrykningspolitiet (UP) hadde gjennomført promillekontroll på Sjøvegan. Resultatet var at en person er mistenkt for alkoholpåvirket kjøring.– Fremstilt på legevakt for blodprøvetakning. Patruljen oppretter sak og har tatt beslag i førerkortet, skrev Troms politidistrikt på Twitter.

Kommentarer til denne saken