Coronavirus påvist på Kanariøyene

Spanske myndigheter bekrefter at de har registrert coronasmitte hos en tysk turist på La Gomera på Kanariøyene. Det melder den spanske avisa El Pais lørdag formiddag.Pasienten er innlagt på isolat. I tillegg er fire andre også innlagt på isolat etter at de har vært i kontakt med en annen person som var smittet av coronaviruset. Til sammen er det like under 12.000 som har fått påvist coronaviruset. 250 personer er bekreftet omkommet av viruset.

Avviste anken

Fremover meldte tidligere denne uken av statsadvokaten hadde valgt å anke den mye omtalte saken hvor en parkeringsvakt i tjeneste hadde blitt kalt for «homo» og «soper».Kvinnen som hadde sagt ordene ble i første omgang frikjent i Ofoten tingrett.Fredag meldte NRK at Hålogaland lagmannsrett har avvist anken til Statsadvokaten. Dermed blir dommen fra Ofoten tingrett stående.

40-åringer «hadde vært kranglete». Ble bortvist

Politiet meldte natt til lørdag at to 40-åringer ble bortvist fra utested i Narvik sentrum. Det var like etter klokken 03 at Nordland politidistrikt tvitret at 40-åringene «hadde vært kranglete», og fikk pålegg om å forlate stedet.

Kolonnekjøring på E10 Bjørnfjell

Vegtrafikksentralen melder lørdag morgen om opprydningsarbeid på E10 Bjørnfjell, og det er i skrivende stund kolonnekjøring på strekningen.

Tilhenger veltet på Skjombrua

Politiet meldte fredag klokken 23.30 at en tilhenger hadde veltet på Skjombrua som følge av sterk vind. Brua var ifølge politiets Twitter-konto stengt i om lag en time som følge av den sterke vinden. Rundt klokken 00.30 var tilhengeren fjernet, og veien brua ble åpnet for trafikk igjen, heter det i Nordland politidistrikts logg.