19:13 Støvsuging av vaskepulver førte til full utrykning: Støvsuging av vaskepulver førte mandag ettermiddag til full evakuering av Harstad Folkehøgskole på Trondenes i Harstad, melder NRK. Politiet meldte først om røykutvikling ved skolen, og samtlige elever og ansatte ble evakuert. Brannalarmen ble utløst da vaskepulver ble støvsugd, sier innsatsleder i Troms politidistrikt, Reidar Sæterhaug.

16:18 Advarer: Stor elgfare i HåkvikMandag ettermiddag advarer Nordland politidistrikt mot elg i Håkvik – og elgfaren er ifølge politiet stor.– Ved Storgågen er det felt flere trær langs E6. Dette er tiltrukket seg flere elg som er på stedet nå og beiter. Kjør forsiktig, lyder meldingen fra politiet på Twitter.

12:03 1,25 milliarder kroner deles ut til forskning og innovasjon i næringslivet: Forskningsrådet deler ut 1,25 milliarder kroner til bedrifter over hele landet. Metoder for bevaring av snø i alpinanlegg er blant prosjektene som får støtte. Pengene vil gå til et mangfold av prosjekter, deriblant kreftforskning, svømmetrening for sunnere laks og nye metoder for å bevare snøen i alpinanlegg.Forskningsrådet har mottatt totalt 352 søknader fra bedrifter i alle fylker. Bedriftene som har søkt, driver i hovedsak innenfor industri og tjenester, hav, petroleum, miljøvennlig energi og CO₂-håndtering, og mat og landbaserte bioressurser. I alle utlysningene var bærekraft et viktig element.

10:42 Bil landet på taket i Bardu – to personer friskmeldt: En personbil skal ha kjørt av veien på Fylkesvei 851 ved Krokseng i Bardu mandag formiddag. Ifølge politiet i Troms hadde bilisten fått sleng og kjørt i grøfta, rullet rundt og havnet på taket. De to personene som befant seg i bilen, ble friskmeldt på stedet. Politiet følger ikke opp hendelsen videre.

09:23 Nå kan du sjekke skattekortet: Nå kan alle sjekke skattetrekksmeldingen for 2020 for å finne ut og beregne hvor mye skatt som skal trekkes fra inntekten din neste år, opplyser Skatteetaten i en pressemelding. Har du tatt opp lån, blitt pensjonist, eneforsørger eller kjøpt ny bolig, bør du nå gjøre en ny beregning av skattetrekket, ifølge Skatteetaten.– Logg deg inn på Skatteetaten.no og korriger tallene. På bakgrunn av dine endringer produserer vi et nytt skattekort til deg, og arbeidsgiveren din henter dette elektronisk fra Skatteetaten. Enkelt for deg, sier Marta Johanne Gjengedal.Det skal ikke trekkes skatt dersom inntekten din ikke overstiger 55.000 kroner i 2020. Da må du bestille frikort, ifølge pressemeldingen. Hadde du frikort i fjor, trenger du ikke bestille nytt med mindre du vil tjene over 55.000.

07:26: Ett av tre Babcock-fly med værrestriksjoner settes inn i tjeneste mandag: Tre av luftambulanseoperatøren Babcocks kortbanefly er underlagt værrestriksjoner. I løpet av mandagen vil ett være uten begrensning og tilbake i normal drift. Etter at det ble oppdaget en teknisk feil på fire av selskapets fly fredag 6. desember, ble de øvrige seks flyene, hvor feilen ikke har forekommet, underlagt værrestriksjoner av hensyn til sikkerheten for mannskap og pasienter.– Disse seks kortbaneflyene har fløyet hele tiden, men har selvsagt ikke hatt samme gjennomføringsevne når været har vært ugunstig. Vi har derfor hatt den del ekstra fly inne for å sikre best mulig beredskap mens det er gjort feilsøk og testing av flyene, sier kommunikasjonsrådgiver Knut Haarvik i Luftambulansetjenesten. (NTB)