Fremovers nyhetsstudio onsdag 12. februar 2020

DEL

100 Nordlaks-ansatte har fått varsel om permittering

Rundt 100 ansatte i Nordlaks' slakteri og filetfabrikk i Nordland fått varsel om permitteringer, opplyser selskapet til IntraFish.

For de ansatte i slakteriet er det varslet permitteringer i perioden 17. februar til 8. mars, mens det i filetfabrikken er varslet permitteringer i perioden 24. februar til 22. mars, skriver kommunikasjonssjef Lars Martinussen i en melding til fagbladet.

Selskapet pleier å permittere folk noen uker på vinteren på grunn av lite laks, ifølge IntraFish. Også i fjor tok de ut rundt 100 ansatte i tre uker fra 25. februar.

(©NTB)

Politiet rykket ut etter melding om vinglete kjøring

Onsdag morgen rykket politiet i Narvik ut etter at de hadde fått melding om at en trailer vinglet etter veien.

- De skal sjekke en trailer som kommer fra Bjerkvik for å se om det er noe galt, sier Ingvar Fredriksen på operasjonssentralen til politiet i Nordland.

Fagernestunnelen stengt

E6 Fagernestunnelen er stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid fra klokken 19:00-07.00 alle dager frem til og med 13. februar klokken 07:00. Omkjøring gamle E6 Fagernesveien.

Moderat snøskredfare i Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Troms

Varsom.no sitt snøskredvarsel melder om faregrad to, moderat, i hele vårt område. For Ofoten skriver de:Vær varsom i terreng der nysnøen har bundet seg i myke flak til nysnøen har stabilisert seg. For Indre Troms: Vær varsom i områder med ustabile nysnø- og fokksnøflak. Det finnes også vedvarende svake lag lenger ned i snødekket som kan påvirkes. Sør-Troms: Vær varsom der det ligger fersk vindtransportert snø, ellers stort sett stabile forhold. Lofoten og Vesterålen:Vær varsom der det ligger fersk fokksnø, ellers stabile forhold.

Ønsker tips om ugler i Nordland

Hubro og snøugle er sterkt truet. Statskog Fjelltjenesten vil ha tips fra publikum om de ser disse artene i indre deler av Nordland.

Både hubro og snøugle opptrer sporadisk i indre deler av Nordland. Gjennom å fri til publikum håper Fjelltjenesten å få til en bedre kartlegging av artene for å kunne følge med på utviklingen i bestandene.

– Hvis hører eller ser hubro eller snøugle i disse områdene, ønsker vi at du tar kontakt, sier Tore Bjørnstad, som leder av Statskog Fjelltjenesten.

Hubroen er vår største ugle, men det er få som har sett den. Det kan være effektivt å lytte etter den. Den roper og er mest aktiv mens den markerer sitt territorium i perioden februar til april, særlig i tiden rundt solnedgang eller litt senere på kvelden.

– Man trenger ikke å være så redd for å ta feil av lyden fra en hubro med en annen ugle. Vi er interessert i alle ugleartene, sier Bjørnstad.

Snøugla lager ikke mye lyd, men kan ses da den streifer årlig innom fjellområdene i fylket på jakt etter store bestander av smågnagere. Den hvite, store ugla er lett gjenkjennelig.

(©NTB)

Artikkeltags