Hålogalandsbrua stenges tirsdag kveld: På grunn av vedlikeholdsarbeid blir E6 stengt mellom Karistrandtunnelen og Storlikolltunnelen fra tirsdag klokka 21.00 til onsdag klokka 06.00. Utrykningskjøretøy kan passere, og omkjøring for trafikken skjer via Rombaksveien.

Stenger Fagernestunnelen: På grunn av vedlikeholdsarbeider vil Fagernestunnelen bli stengt onsdag og torsdag fra klokken 21:00 til klokken 06:00 påfølgende dag, opplyser Statens vegvesen.

Går av som leder av Nordland Senterparti: Svein Eggesvik, leder for Nordland Senterparti melder at han ikke tar gjenvalg. Han har sittet som leder i 4 år. Det har vært en periode der partiet på fylkesnivå og landsnivå har nådd nye høyder. Eggesvik sier at det har vært fantastisk å ha fått være med på å lede partiet i de 4 årene som har vært. Han sier videre at tiden nå er inne for at andre overtar.– For å utvikle Nordland Senterparti videre er det nå gunstig tidspunkt for å skifte. Det spesielt med tanke på Stortingsvalget i 2021.

Lanserer ny direkterute fra Bodø til Helsinki: 31. mai åpner Finnair en ny direkterute mellom Bodø og Helsinki. Det melder Avinor i en pressemelding. Ruta vil gå hver søndag, og i tillegg onsdager i sommersesongen.

E10 Bjørnfjell stengt på grunn av uvær: Rundt klokken 12.30 ble E10 Bjørnfjell stengt på grunn av uværet. Det får Fremover opplyst fra Vegtrafikksentralen.Operatøren frastår fra å si noe om hvor lenge strekningen vil være stengt, men forteller at entreprenør jobber med vedlikehold av veien.– Vi fikk beskjed om at de hadde mistet bredden på veien, og derfor måtte stenge. Nå jobbes det med å få en akseptabel veibredde igjen.

Flere konkurser i Nordland: Nærmere 5000 aksjeselskaper gikk konkurs i fjor, og 1271 selskaper ble i tillegg tvangsavviklet, skriver Dagens Næringsliv, som presenterer utviklinga på konkurser fra 2018 til 2019.I Nord-Norge er utviklinga en ganske annen, skriver avisa, og sikter til Troms og Finnmark som har en nedgang i antall konkurser på 16 prosent – og dermed er fylket som har størst nedgang i antall konkurser i DNs oversikt. Nordland derimot har hatt 6,7 prosent økning i antall konkurser fra 2018 til 2019. På topp ligger Trøndelag, som har hatt 16,7 prosent økning i antall konkurser. På landsbasis er det totalt sett en nedgang på 0,3 prosent konkurser.

– Vi valgte å si det som det var for ikke å skape spekulasjoner: Ari Behns foreldre har fått ros for åpenheten om sønnens selvmord. I et intervju med Se og Hør sier moren at grunnen var å forhindre spekulasjoner. Det skriver NTB. Les saken her (åpen).