Fremskrittspartiets Janusansikt

Av
DEL

LeserbrevI et innlegg forsøker Fremskrittspartiets Morten Ørsal Johansen og Bengt Rune Strifeldt å framstå som sjøfolkas venner, men hva sier de egentlig? Det sies ikke direkte, men de er imot et prinsipp om norske lønns- og arbeidsvilkår for sjøfolka som seiler på norsk sokkel og i norske farvann. I følge dem skal et slikt krav virke mot sin hensikt og føre til at norske sjøfolk må gå i land mens underbetalte utenlandske arbeidstakere går om bord.

Det er som å høre rederne snakke. Hvordan kan norske lønns- og arbeidsvilkår være uheldig for norske sjøfolk? Forstå det den som kan. Dette standpunktet viser hva Fremskrittspartiet står for når prinsipper skal avklares. De står ikke på sjøfolkas side.

Arbeiderpartiets forslag er konkret. Vi ber regjeringen nedsette et partssammensatt utvalg som skal foreslå lovendringer og ordninger for å gjennomføre norske lønns- og arbeidsvilkår for den skipsfarten som foregår i norske farvann og på norsk sokkel. Utvalgets forslag skal fremlegges i den varslede stortingsmeldingen om maritim næring.

Hvorfor gjør vi det så konkret? Rett og slett fordi det for mange ganger har vært drøftinger, nedsatt utvalg, gjennomført utredninger og satt politiske ambisjoner om å sette et krav om norske lønns- og arbeidsvilkår, men resultatene har uteblitt. Derfor er Arbeiderpartiet konkrete og står ved våre prinsipper om at sosial dumping eller bruk av underbetalt arbeidskraft er uønsket - om det er ute på en byggeplass, på en oljeplattform, en rigg eller om bord i en båt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags