Gå til sidens hovedinnhold

Fremskynde vaksinasjon av de unge

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De unge som snart er voksne har det siste halvannet året opplevd redusert kvalitet i sin utdannelse. Røde kors viser til undersøkelser som dokumenterer at det er de unge som sliter mest når det gjelder å føle seg ensomme, da det gjelder over halvparten. For hele befolkningen viser tallene at en av tre føler seg ensomme.

I strategien for vaksinasjon tas det ikke høyde for dette. Det er de unge som betaler for at de eldre skal kunne opprettholde et mer normalt liv enn de unge selv. Skal det fortsette slik? Miljøpartiet De Grønne mener NEI. Vi mener at de unge bør komme før i vaksinasjonskøen enn friske voksne. Når vi nå opplever flere vaksinetyper ikke vil bli benyttet, vil det ta enda lengre tid før de unge får mulighet til å vaksinert.

Det ble ikke noen russefeiring i 2020, og slik det ligger an til nå blir det ikke noen russefeiring dette året heller. Mange husker med glede tilbake til sin russefeiring. De to kullene som mister den feiringen vil også huske det, men da som noe de ikke fikk oppleve. Denne avsluttende feiringen for mange års skolegang har stor betydning for de fleste unge, og vi må anerkjenne at dette er sårt å gå glipp av.

Hvor ofte har ikke de unge hørt at det skal satses på dem. Mange oppfatter det kanskje som “typisk politiker-prat”. La oss vise at i Narvik mener vi noe med det. La oss vise at vi omprioriterer, og lar de unge vaksineres før de friske voksne. For meg som voksen spiller ikke en utsatt vaksinering noen stor rolle, men for en ungdom kan samme tidsepoke oppleves som en evighet. Gjør vi slik MDG mener vil, viser vi ungdommene at i vår kommune prioriterer vi dem. Dette vil de huske med glede når de reiser videre på sin ferd i et utdanningsløp.

Kommentarer til denne saken