Fremskynder rentekutt på boliglån

Elling Berntsen, Sparebanken Narvik

Elling Berntsen, Sparebanken Narvik Foto:

Sparebanken Narvik skriver i en pressemelding at de fremskynder rentekuttet på boliglån til 1. april.

DEL

Norges Bank har på en ukes tid satt ned styringsrenten to ganger. Først med 0,5 prosentenheter, til 1 prosent. Sist med hele 0.75 prosentenheter, til 0,25 prosent. Bankene har fulgt etter, men har møtt kritikk fordi de venter med rentekuttet til 29. april eller senere for eksisterende kunder. Nå gjør Sparebanken Narvik grep og fremskynder rentekuttet til 1. april.

- Det vi ser nå er en ekstraordinær situasjon og vi er villige til å strekke oss langt for at våre kunder skal gå en trygg økonomisk fremtid i møte. Derfor har vi satt ned boliglånsrenten to ganger på en uke og fremskyndet rentereduksjonen til 1. april, skriver banksjef Elling Berntsen i en pressmelding.

Han forklarer at banken gjør dette til tross for at de selv har en usikker situasjon og et uforutsigbart marked å forholde seg til.

- Norges Bank har på kort tid satt ned styringsrenten med 1,25 prosent. Pengemarkedene hvor vi låner penger er samtidig veldig ustabile og har ikke endret seg like mye. Det gjør at prisen på penger for bankene er uforutsigbar. Derfor er det vanskelig å sette priser på boliglån akkurat nå. Dette kan ikke vi i Sparebanken Narvik gjøre noe med, men det vi kan gjøre er å sette ned boliglånsrenten så hurtig vi kan, sier Berntsen.

Sparebanken Narvik setter ned renten på alle boliglån med 0,85 prosent, mens rentereduksjon på innskudd vil skje i mai som banken tidligere har varslet.

Også Nordea, som har bank i Narvik, har varslet at de vil fremskynde rentekuttet. De skulle kutte renten fra 29. april, men tar også grep.

- Vi ønsker å bidra i den alvorlige situasjonen knyttet til utbrudd av coronavirus, og fremskynder nå iverksettelsen av de nye satsene på våre boliglån, sier John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea Norge til E24.no.

Nordea har imidlertid ikke besluttet når rentekuttet skjer.

DNB flytter også på datoen for rentekutt, og sier de vil sette ned renten senest 5. april.

Sparebank1 Nord-Norge kutter renten fra 29. april.

Ofoten Sparebank meldte i går at de kutter renten fra 5. mai for eksisterende lån.

Artikkeltags