Frigjøringsdagen 8. mai

Torill Helene Larsen, Evenes Arbeiderparti

Torill Helene Larsen, Evenes Arbeiderparti

Av
DEL

Leserbrev

I dag er det nøyaktig 75 år siden freden kom tilbake til Norge, etter fem lange og tunge år med krig og okkupasjon. I dag hedrer vi norske veteraner fra andre verdenskrig og soldater i utenlandstjeneste fram til i dag.

Det er ikke en selvfølge at vi er et fritt land og vi må ikke glemme den dyrebare friheten som våre forfedre kjempet så hardt for under andre verdenskrig. De som kjempet for vår frihet når landet var okkupert av tyskerne. Mange helter som med bragd, kjempet for sitt fedreland, ofret liv og helse. Landet vårt er fult av helter, store og små, og hverdagshelter som min bestefar og bestemor. Der han far lurte seg ned til naustet hver kveld for å få med seg nyhetssendingen på radioen som han hadde gjømt der, og ho mor som stakk brød til russefangene, mens de hadde tyske soldater boende hos seg og var selv i fare. Dette var ikke noe unikt, dette var helt vanlig blant nordmenn.

La oss i dag hylle alle helter som forsvarte sitt land, og la oss hylle de Norske krigsseilerne som seilet ute under krigen, 30 000 av dem kom tilbake, 4000 ofret sitt liv der ute på havet.

Vi lever i ett fritt land hvor vi har frie valg, talefrihet og likestilling. Dette er ting vi må sette pris på og være stolte av, for alle har ikke disse privilegiene. Mange mennesker rundt om i verden lever i frykt for krig, overgrep, sult og mangel på de mest grunnleggende tingene her i livet. Alle har ikke en hverdag hvor de har mulighet til å gå på skole eller få den maten de trenger for å overleve.

Det har vi i Norge og det kan vi takke de som kjempet for vårt land for.

Gratulerer med dagen alle sammen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags