– Yngvild er et forbilde for nordnorske utøvere

EM-KLAR: Yngvild Elvemo er et forbilde for andre nordnorske utøvere, mener Kari Ann Nygård, leder i Narvik IL og styremedlem i Norges Friidrettsforbund.

EM-KLAR: Yngvild Elvemo er et forbilde for andre nordnorske utøvere, mener Kari Ann Nygård, leder i Narvik IL og styremedlem i Norges Friidrettsforbund.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kari Ann Nygård, en dame med makt i norsk friidrett, er stolt over det Yngvild Elvemo har gjort på friidrettsarenaen.

DEL

Leder Kari Ann Nygård i Narvik Idrettslag sitter i styret i Norges Friidrettsforbund. Det har Nygård gjort siden hun ble valgt for to år høsten 2015.

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

Påvirke

Nygård kan dermed påvirke retningen friidrettsforbundet velger i årene frem mot 2020.

– Har du spesielle oppgaver i styret?

– Jeg har ansvar for klubb - og arrangementsutvikling og leder utvalget som jobber med med klubbutvikling og organisasjonsutvikling. Vi ser på nye måter vi kan arrangere friidrettsstevner på. Jeg jobber også med tilrettelegging slik at klubbene skal ha gode verktøy i sin klubbhverdag, for å kunne drive godt klubbarbeid.

Treningsforhold

– Er det noe spesielt du vil gjøre/ påvirke i vervet som styremedlem?

– Jeg er opptatt av at de nordnorske klubbene skal få tilnærmet like gode treningsforhold som klubber i landet forøvrig. Da må det bygges flere anlegg. Nord-Norge må få sin første innendørs friidrettshall. Nærmest i dag er Steinkjer.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Politisk vilje!

– Når de kan bygge haller i Sverige må det være politisk vilje til å gjøre det samme i Nord-Norge. Det som er fint med innendørshaller er at de kan brukes som flerbrukshaller der mange kan dele på trening. Tenk om landsdelens første friidrettshall kunne kommet i Narvik, og at tyngdepunktet i nordnorsk friidrett kunne blitt samlet i Narvik. For å få dette til må jeg og andre være med å sette dette på dagsorden i ulike fora.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BESTEMMER: Kari Ann Nygård fra Narvik er med på å påvirke utviklingen av norsk friidrett i sin rolle.

BESTEMMER: Kari Ann Nygård fra Narvik er med på å påvirke utviklingen av norsk friidrett i sin rolle.

Bygge lag

– Hva er de største utfordringene for norsk friidrett i dag?

– Vi er inne i en periode med generasjonsskifte. Vi har mistet en stor profil som Andreas Thorkildsen, og trenger litt tid til å bygge lag som kan hevde seg internasjonalt.

– Derfor er det veldig spennende med ansettelsen av Håvard Tjørhom, tidligere sjef for alpinlandslaget, som ny toppidrettssjef. Han kommer utenfra og bringer med seg erfaringer fra andre idretter er.

Stort av Yngvild

– Du har sagt at folk neppe forstår hvor stort det er det Yngvild Elvemo nå har gjort, kvalifisert seg til EM og prøver på OL-kravet. Hva mener du med det?

– I en verdensidrett som friidrett er det en bragd bare å kvalifisere seg til OL. Det at den norske olympiakomiteen har satt høyere kvalikkrav enn den internasjonale synes jeg er synd.

– Forbilde

– Bare det at Yngvild har klart EM-kravet er stort, det var jo det egentlige målet for sesongen. Med skader og lite løpetrening er det imponerende. Yngvild Elvemo er et viktig forbilde for andre nordnorske friidrettsutøvere.

Angrer ikke

– Har du noengang angret på at lot deg velge til styret i friidrettsforbundet?

– Nei. Jeg hadde et ønske om å påvirke beslutninger og retning i den idretten jeg har brent for siden jeg var 12 år.

Friidrett for alle

– Hvor står norsk friidrett i 2020?

– Jeg håper at vi står sterkere, og at vår visjon om friidrett for alle - hele livet - er i ferd med å bli realisert.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags