Vil du bli tur- og treningskompis?

FRA TIDLIGERE KURS: Mandag og tirsdags blir det tur og treningskompiskurs i Narvik, på Frydenlund  barneskole..

FRA TIDLIGERE KURS: Mandag og tirsdags blir det tur og treningskompiskurs i Narvik, på Frydenlund barneskole..

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Vil du bli tur– og treningskompis i Narvik? Kommende mandag og tirsdag holder Stine Wike i idrettskretsen kurs på Frydenlund barneskole.

DEL

Mandag 5. og tirsdag 6. september er det klart for Tur- og treningskompiskurs i Narvik, på Frydenlund barneskole.

Flere påmeldt

– Flere er påmeldte, men det er fortsatt ledige plasser. Hovedmålet med Tur- og treningskompisprosjektet er å legge til rette for gode mestringsopplevelser innen fysisk aktivitet og friluftsliv for dem som har en funksjonsnedsettelse eller trenger bistand til å komme seg ut i aktivitet, sier prosjektleder Stine Wike i Nordland Idrettskrets.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Skolere

– Ved å skolere eksisterende og nye støttekontakter til å bruke aktivitet og friluftsliv i sin jobb ønsker vi å øke potensialet for sosial, fysisk og psykisk helse hos brukerne av ordningen, fortsetter Wike.

Fra alle samfunnslag

Prosjektet ønsker å rekruttere og skolere nye tur- og treningskompiser fra alle samfunnslag.

TUR - OG TRENINGSKOMPIS:

Prosjektet er satt i gang av Nordland Idrettskrets og Forum for Natur og Friluftsliv, i samarbeid med Valnesfjord Helsesportsenter. Prosjektperioden varer fra 2015-2017, og støttes økonomisk av Gjensidige Stiftelsen og Nordland fylkeskommune. Det arrangeres også Tur- og treningskompis kurs for kommunene Vågan 10–11 september og Vestvågøy i oktober.

– Vi oppfordrer spesielt personer tilknyttet idrettslag og friluftsforeninger, skoleelever og studenter om å melde seg på kurset. Dette er den perfekte deltidsjobben for deg som er interessert i idrett og friluftsliv, og samtidig har et ønske om å gjøre en forskjell for noen som trenger det, påpeker Wike.

Betaling pr time

Hun forteller videre:

– Tur- og treningskompisene blir ansatt og mottar timelønn gjennom den enkelte kommunes støttekontakttjeneste – en lovpålagt tjeneste i alle norske kommuner. De fleste kommuner ønsker at man er fylt 18 år for å kunne jobbe i et Tur- og treningskompis-oppdrag, men yngre ungdommer, med interesse for Tur- og treningskompisoppdrag, oppfordres også til å melde seg på kurset.

PROSJEKTLEDER: Stine Wike fra Nordland  Idrettskrets.

PROSJEKTLEDER: Stine Wike fra Nordland Idrettskrets.

Relevant

Selv om prosjektet retter seg mot støttekontaktordningen er kurset også svært relevant for personer som jobber i kommunale omsorgsboliger, avlastningshjem eller ved institusjon for mindreårige asylsøkere.

Ifølge Wike kan flere av deltakerne/brukerne av tilbudet fortelle at det å ha en Tur- og treningskompis fungerer mye bedre enn å ha støttekontakt.

Januar i fjor

Allerede i januar i fjor ble det første Tur- og treningskompis kurset holdt på Kippermoen i Mosjøen. Siden er det holdt kurs i både Lofoten, Salten og Helgelandskysten. De som jobber som Tur- og treningskompis får også tilbud om faglig påfyll påfølgende år gjennom Nordland Idrettskrets og Forum for Natur og Friluftsliv Nordland, i tillegg til kommunenes oppfølgingssamlinger.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken