Narvik atletklubb er ikke gått i hi. Til helgen er den tradisjonsrike klubben klar for nytt stort arrangement i Idrettens hus. Leder Svein Sommerseth har overlatt hovedansvaret til noen år yngre karer – som stevneleder og brytepappa Stian Sivertsen Normann og far til gullhåpet Iver Borgen, Morten Borgen.

To NM

To NM står på programmet i løpet av helgen. Lørdag er det NM for ungdom, søndag NM for junior. Lørdag deltar utøvere fra 15 til 17 år mens søndag kan ungdomsbrytere stille sammen med juniorer fra 18–20 år.

Arrangørklubben har syv brytere påmeldt. De fire som er klar for lørdagens NM ungdom er: Iver Borgen, Truls Nybakken, Sigve Frantzen og Oliver Steinmo. Av disse er Iver Borgen er knallsterkt kort.

– Iver kjemper om medalje og er en klar gullkandidat, legger ikke stevneleder Stian Sivertsen Normann skjul på.

Det er så mange i Borgen sin klasse at her vil det bli finalebryting.

Tøff duell

Søndag kan de eldste i ungdomsklassen også måle krefter mot landets beste juniorbrytere. Noah Normann, Benjamin Sjamojev Larsen og Thomas Nybakken er rene Narvik-juniorer. Her kan det bli spennende. Sjamojev Larsen kan på en god dag kjempe om pallplass. Det gjør definitivt Noah Normann.

Saken fortsetter under bildet

– Noah og Lars Letvik har utkjempet mange tøffe dueller, slår Stian Sivertsen Normann fast.

I Narvik møtes de igjen.

Det er ikke like mange i Normann sin klasse, så her kan det bli seriebryting, og ikke ren finale.

Stevneleder Sivertsen Normann kan glede seg over god påmelding til begge dagene.

– Det er overraskende mange som vil reise til Narvik. Lørdag har vi 79 påmeldte, søndag 69, sa Normann tirsdag.

Aanes på plass

Det betyr at rundt 150 av landets fremste unge brytere skal kjempe mange kamper på tre matter. Noen av utøverne – de fra en viss klubb i hovedstaden – har en meget kjent mann på sidelinjen. Tidligere toppbryter, landslagstrener for herrene og nåværende TV-kjendis og foredragsholder Fritz Aanes vil være å se i arenaen han utøvde sin idrett i som helt ung.

Vinnerskallen vil neppe være fornøyd med sjetteplasser for sine utøvere.

– Jeg er trener for Oslo bryteklubb og utøvere opp til 18 år, bekrefter mannen som skilte lag med bryteforbundet et par måneder før vi gikk inn i 2023.