Frydenlund skole får midler til trafikksikring

FÅR MIDLER: Frydenlund skole får trafikksikkerhets midler. Arkivfoto: Terje Næsje

FÅR MIDLER: Frydenlund skole får trafikksikkerhets midler. Arkivfoto: Terje Næsje

Artikkelen er over 1 år gammel

Trafikksikkerhetsutvalget i Nordland har delt ut 98.000 kroner til bedre trafikksikkerhet i Ofoten, Lofoten og Vesterålen.

DEL

– Jeg er både glad og stolt over at vi har et trafikksikkerhetsutvalg i Nordland som jobber så tett med lokale aktører i de enkelte kommunene, sier leder av utvalget, fylkesråd for samferdsel i Nordland, Bent-Joacim Bentzen (Sp) i en pressemelding.

Han viser til at alle de små tiltakene får stor betydning både hver for seg og samlet.

– Her deltar og bidrar både sykkelklubber, barnehager, foreldreutvalg på skoler, voksenopplæringen og andre med å skape engasjement og bevissthet om sikkerhet i trafikken. Dette er kjempeviktig og jeg vil takke alle som gjør en innsats, sier han.

Samferdselsråden tror at forebyggende tiltak kan bidra til å nå målet om en nullvisjon som innebærer null drepte og hardt skadde i trafikken.

– Neste runde med utdeling av holdningsskapende midler er i mars med frist 10.03.20. Vi håper å få inn flere gode søknader på prosjekter som kan bidra til bedre trafikksikkerhet på hjemplassen, sier Bentzen.

I vårt område har Frydenlund skole fått 25.200 kroner til transport sykkelgård. FAU ved Beisfjord barneskole fikk ikke penger til refleks i forbindelse med gå til skolen-aksjonen.

Lødingen barne- og ungdomsskole fikk 5.000 kroner til refleks.

Kongsvik kulturhus søkte også om penger til refleks, men fikk ikke midler denne gangen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken