Frykter at pasienter ikke vil plage fastlegene

FASTLEGER: Heidi E. Holtet, Bernard Holthe, Benjamin Lischner og Jack Sommerseth oppfordrer folk til å ta kontakt med fastlegene - helt som normalt.

FASTLEGER: Heidi E. Holtet, Bernard Holthe, Benjamin Lischner og Jack Sommerseth oppfordrer folk til å ta kontakt med fastlegene - helt som normalt. Foto:

Fastleger i Narvik oppfordrer pasienter til å ta kontakt som normalt.  De uroer seg for at pasienter blir sittende hjemme selv om de har symptomer på sykdom.

DEL

– Vi er bekymret for at pasienter blir sittende hjemme med potensielt alvorlige sykdommer. Kanskje tror de at vi har for mye å gjøre akkurat nå, spekulerer Benjamin Lischner, i en pressemelding fra Narvik kommune.

Etterlyst

Fra UNN Narvik er det også stilt spørsmål om hvor det er blitt av de medisinske tilfellene som de normalt får inn til undersøkelse og behandling på sykehuset. De som normalt henvises til spesialisthelsetjenesten etter å ha oppsøkt fastlegen.

Derfor vil fastlegene nå forsikre at de absolutt både har tid og mulighet til å ta imot pasienter for å unngå at alvorlige tilstander ikke blir undersøkt.

– Men vær oppmerksom på at dersom du har symptomer på luftveisinfeksjoner – forkjølelse, influensa eller lignende – så ta kontakt på telefon eller internett først, er oppfordringen fra leger på Alleen legesenter.

Les også:

Tiltak

I forrige uke ble også Narviks ferskeste legevakt, Luftveislegevakta, opprettet.

– Dit kan pasienter med luftveisinfeksjoner henvises fra sine fastleger. Det er bare ett av mange tiltak som er gjennomført nettopp for at helsevesenet skal fungere så bra som mulig i den situasjonen som vi er i nå, er meldingen fra legene .

– Ta kontakt med oss, enten på telefon eller gjør alt via internett. Nå er mange av oss også kommet virkelig i gang med videokonsultasjoner, påpeker Bernard Holthe i meldingen.

Artikkeltags