234 – tangering av rekord. Mjølner-leder Tage Karlsen forbereder seg til tre festdager i Narvik. På Ankenes. I Håkvik. I Bjerkvik. I Beisfjord.

– Funn Cup er ikke viktig bare for Mjølner, men for hele regionen. Vi er avhengig av godt samarbeid med våre naboklubber, med kommunen og med næringslivet skal Funn Cup vokse, sier han.

Må ha

* Flere baner.

– Vi må få to tre baner til i bruk. Kan vi legge kunstgress på Fagernes? Kan vi bruke Kirkeparken?

 * Flere overnattingsplasser

– Vi må få flere steder der folk kan bo. Vi må få campingplass, flere skoler må benyttes. Det må legges til rette fra kommunen til ei økning.

* Større engasjement

– Skal vi opp til 300 lag, må enda flere engasjere seg. Vi har i dag godt samarbeid med naboklubber, som også er medarrangører. Dette engasjementet må ytterligere opp.

Funn Cup i 2018 blir det siste uten nybrua. I 2019 åpner det seg nye muligheter, ifølge Karlsen.

– Nybrua gjør at det blir mye kortere til Bjerkvik. Der kan vi øke med antall kamper, ser Karlsen.

2500 spillere, som kanskje har en eller to foreldre med, gjør at mange tusen er i og besøker Narvik kommende helg.

– Det legges igjen betydelig med penger i Narvik denne helgen, sier han.

En av tre

Ifølge Karlsen er Funn Cup det ene av tre bein Mjølner står på.

*A-lagene, med damelag og flere herrelag

* Breddebiten

* Funn Cup

Ifølge Karlsen er alle tre beinene like viktig for Mjølner som klubb.

– Alle tre beinene må fungere skal klubben gå bra, og vokse, sier styrelederen.

 Funn Cup nærmer seg nå tre millioner i omsetning, av mellom ni og ti i totalbudsjett i klubben. Det betyr ikke tre millioner i overskudd.

– Medarrangører skal ha sitt, og det er betydelige utgifter. Vi tok opp lån på fire millioner over ti år til to nye kunstgressbaner. Vi betaler fortsatt vel 400.000 kroner årlig av de investeringene, påpeker han.

Var i Beisfjord

Karlsen var torsdag i Beisfjord, der det ble jobbet på spreng for å redde banen til Funn Cup. Og resten av sesongen for lag i Beisfjord.

– For et engasjement. Her stiller næringslivet, Mjølner og Beisfjord opp frivillig. Dette er et bevis på at det går an, og at vi kan få det til om vi vil. Et slikt engasjement gjør at jeg tror det er mulig å vokse, legger ikke Karlsen skjul på.

Mjølner-lederen sier styret diskuterer å etablere et eget Funn Cup-utvalg, da ledet av et styremedlem.

– I det utvalget bør Frank Aanes Andersen sitte, folk fra naboklubber, fra næringslivet og kanskje også kommunen. Dette skal være et strategisk utvalg som skal gi klubben råd, avslutter han.