Heidi fikk «den perfekte kandidaten» blant søkerne til sjefsstilling

FIKK JOBBEN: Lars Sigurd Eide er ansatt som administrerende direktør i Futurum AS, og blir dermed også næringssjef i Narvik kommune.

FIKK JOBBEN: Lars Sigurd Eide er ansatt som administrerende direktør i Futurum AS, og blir dermed også næringssjef i Narvik kommune. Foto:

Lars Sigurd Eide (55) er ansatt som ny administrerende direktør i kommunens næringsselskap Futurum AS. Eide er i dag markedssjef i Troms fylkestrafikk og tiltrer over nyttår. 

DEL

– Med Lars Sigurd Eide får vi en erfaren leder, med solid bakgrunn både fra privat næringsliv og grensesnittet inn mot offentlig/politisk sektor, sier styreleder Heidi Sommerseth i en pressemelding.

– Perfekt

– Hans bakgrunn, lederfilosofi, energi og sterke engasjement for samfunns- og næringsutvikling gjør ham til «den perfekte kandidaten», er styrets knallsterke vurdering av Eide.

I meldingen pekes det på at Eide i sin nåværende stilling har bidratt sterkt til vekst i kollektivtrafikken i Troms, vært med på å øke kundetilfredsheten blant kollektivreisende, og fått på plass digitale tjenester for kundene. Han har gjennom denne stillingen hatt flere verv i nasjonale råd og utvalg.

Eide er opprinnelig finnmarking og har vokst opp i Sør-Varanger. Han er utdannet allmennlærer og har i tillegg utdanning innen bl.a. ledelse, økonomi, medier- og massekommunikasjon, juss og spesialpedagogikk fra Høgskolen i Finnmark, Høgskolen i Nordland og Universitetet i Tromsø.

Allsidig

– Tidlig i karrieren jobbet han med videoproduksjon og film, og var en periode i NRK som journalist og programleder i radio og TV. Eide har variert erfaring fra privat næringsliv og har jobbet i Telenor Telehuset, bl.a. som regionsjef, der han var med på å restrukturere og legge om kjededriften i Nordland, Troms og Finnmark. Eide har også vært formidlingsleder ved Tromsø Museum-Universitetsmuseet og informasjonsansvarlig ved Norges fiskerihøgskole. Han har også jobbet som megler og daglig leder innen eiendomsmeglerbransjen i Tromsø. Siden 2011 har han hatt sitt virke i Troms fylkestrafikk og vært ansvarlig for markedsarbeidet for buss, hurtigbåt og fergetilbudet i Troms fylkeskommune, beskrives hans særdeles mangfoldige bakgrunn i meldingen.

– Nåværende adm.dir. Terje Steinsund går etter eget ønske tilbake til stillingen som seniorrådgiver i selskapet, og styret er svært tilfreds med å ha hans kompetanse og kapasitet med videre, sier Heidi Sommerseth.

Næringssjef

Påtroppende administrerende direktør Lars Sigurd Eide sier at han gleder seg til å ta fatt på oppgavene som venter, og skal aller først bruke tiden til å bli kjent med medarbeiderne i Futurum AS og næringslivet i regionen.

Siden stillingen også innebærer å være næringssjef for nye Narvik kommune, blir det viktig å etablere et nært og godt samarbeid med både politisk- og administrativ ledelse i kommunen, avsluttes meldingen.

Les også: Utsetter søknadsfristen til Futurum-jobben

Sommerseth opplyser at det har vært 18 søkere til stillingen, seks kvinner og 12 menn.

Tre har trukket sine søknader.

Bare sju personer fremstår med navn, resten er unntatt offentlighet.

De sju er i tilfeldig rekkefølge Per-Åge Nygård, Harstad, Linda Flaaten-Stokkan, Gratangen, Per Rosing-Pettersen fra Sermersooq Municipality på Grønland, Nazia Yousaf fra Narvik, Sutharshan Nadarajah, Skedsmo, Arild Tjelle fra Eidsvag og Knut Støre Brinchmann fra Bodø.

Artikkeltags