Er på vei til å bli godkjent som en bærekraftig reisemål

Første milepæl er nådd, og Narvikregionen har fått godkjent første del av prosessen på veien til å bli merket som en bærekraftig reisemål.

DEL

Futurum mottok fredag gratulasjoner og godkjennelse fra Innovasjon Norge på vegen av Narvikregionen. De har fullført og fått godkjent merkeordningen. Godkjennelsen ble gitt etter en omfattende rapportering av de første kriteriene.

Kriteriene består i hovedsak av forankring og kartlegging av regionens status i forhold til alle de 44 kriteriene og 108 indikatorene som ligger i ordningen.

Les også: Hurtigruten vurderer å flagge ut flere skip

Flere kommuner bistår i arbeidet

I tillegg er det utarbeidet en regional handlingsplan for bærekraftig utvikling av Narvikregionen som reisemål.

Narvikregionen har reisemål i både Nordland og Troms. Futurum forteller om en omfattende prosess med å sikre en bred forankring og involvering i hele regionen.

Ballangen, Bardu, Evenes, Lavangen, Tysfjord og Gratangen kommuner har alle politisk vedtatt å bistå i arbeidet som skal gjøres fremover når prosjektet skal over i fase to.

Les også: Skal du fly med Norwegian? Da bør du være obs på dette

Et viktig førstesteg

Å få godkjent den første delen av prosessen er ifølge Futurum et viktig første steg på veien, og det har gitt en god oversikt over nåsituasjonen og hvilke tiltak som må settes i gang.

Blant annet skal det gjøres undersøkelser, både for turister, bedrifter og lokalbefolkningen.

Futurum håper så mange som mulig tar seg til til å svare, fordi det blir nyttig i det videre arbeidet.

Fase to skal kjøres i regi av Visit Narvik. En prosjektleder vil engasjeres på fulltid for å jobbe med bærekraftige reisemål.

Futurum vil være prosjektansvarlig.

Artikkeltags