Kun få år etter at Høgskolen i Narvik feiret sitt 60-års jubileum, gjør de seg nå klare for å feire UiTs 50-årsjubileum.

Avsparket er førstkommende fredag, og markeres på fire av UiTs campuser, Tromsø, Harstad, Alta og Narvik.

Først det blir taler og godord, og innspilte ord fra både statsminister Erna Solberg og UiTs rektor Anne Husebekk. Dekan ved UiT Narvik Bjørn Solvang og Rune Edvardsen skal si noen ord her i Narvik.

- Det blir også servering av boller og kakao, før vi går ut og det blir profesjonelt fyrverkeri over Narvik, sier informasjonsrådgiver ved UiT Narvik, Espen Eidum.

- Dette er folk som kan fyrverkeri

Arrangementet i glassgata fredag er åpent for alle, og UiT Narvik håper mange ønsker å ta turen.

Fyrverkeriet er planlagt å starte rundt halv tre på ettermiddagen fredag.

Etter fyrverkeriet vil studentene holde «Hinsides Studentkro» åpen, frister Eidum med.

- Det er de samme som arrangerer fyrverkeriet på nyttårsaften i Salangen. Dette er folk som kan fyrverkeri, frister Espen Eidum med.

50-årsjubileumet skal feires åres langt, og foreløpig er det lagt inn rundt 300 arrangementer knyttet til jubileumet, året gjennom.

- Alt fra lunsjkonserter til lørdagsuniversitet og teaterforestillinger. En del skal markeres i Narvik også, vi skal blant annet ha fire lørdagsuniversitet i løpet av året, sier Eidum.

Åpent universitet

Ideen med lørdagsuniversitet har de hentet fra Tromsø, hvor arrangementene skal være populære.

- Det er åpne foredrag med tema du ikke engang visste du hadde lyst til å lære mer om, og selvfølgelig er det fagfolk fra UiT som foredrar.

En del av lørdagsuniversitetet er å lære mer om det som blir tema for dagen, men formålet er også å la publikum lære mer om hva som foregår på universitetet.

- UiT er også hovedsamarbeidspartner med Vinterfestuka, så det blir arrangementer knyttet til både at vi er samarbeidspartner med Vinterfestuka og at vi skal feire 50-årsjubileum.