Gå til sidens hovedinnhold

Går for å bygge på Andøya: – En fantastisk nyhet

Artikkelen er over 1 år gammel

Nordlands fylkesrådsleder slutter seg til næringskomiteens innstilling.

Næringskomiteen på Stortinget går enstemmig inn for å bygge Andøya Spaceport. Det får fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap) til å juble.

– Det er en fantastisk nyhet, formidler Norvoll via en pressemelding.

Tomas Norvoll er selv fra Andøya.

– Sentral aktør

Det pekes på at mange land i Europa har vist interesse for å legge til rette for oppskyting av satellitter og raketter til verdensrommet. Fremover har for eksempel tidligere omtalt Esrange i svenske Kiruna planer. I september i fjor ble det klart at den svenske regjeringen bevilget 300 millioner kroner til romforskning. Esrange estimerer at de trenger 400 millioner kroner til sine planer, men bevilgningen er ikke øremerket dem. Samtidig har Andøya i mange år vært en naturlig del av romfartsutviklingen.

– Med å satse på Andøya Spaceport, vil man befeste seg som en helt sentral aktør i denne bransjen, sier Tomas Norvoll.

Mangeårig arbeid

Fylkesrådslederen trekker fram at det handler om kompetansearbeidsplasser, nordområdepolitikk samt at Andøya har naturlige forutsetninger for satsingen.

– Og ikke minst handler det om å bygge videre på et grundig arbeid som har vært gjort over mange år på Andøya, påpeker Norvoll.

Videre understreker han at pengene må komme i revidert nasjonalbudsjett som Stortinget avgir i juni.

– Det er nå muligheten er der. Næringskomiteen mener alvor, og det må gi seg utslag i at pengene bevilges nå, sier Norvoll.

Kommentarer til denne saken