Religion, for siste gang

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerKristina Häger «innrømmer» at det gamle testamentet er spekket med folkemord, slaveri, voldtekt og andre uhyrligheter. Det er et dokument vi for lengst burde sluttet å bruke som kilde til moral. Hun refererer til det nye testamentet, men også her er det enkelt å finne eksempler på umoralske vers. Det interessante er hvordan vi skiller de menneskefiendtlige tekstene fra de trivelige, og det kan ingen religion lære oss. «Uten religion vil gode folk være gode og onde folk være onde, men for å få gode folk til å utføre onde handlinger trenger du religion.»

Les Innlegget her: Til Geir Kristoffersen: Noen tanker om ditt innlegg

La oss si at det blir framsatt et ugjendrivelig bevis for at det ikke finnes noen gud. Vil religiøse da stjele og drepe av mangel på guddommelig overvåkning? Jeg tror på menneskets evne til sameksistens og fred uten en diktator i himmelhvelvingen. Han lykkes ikke særlig godt til nå, i alle fall, selv om flertallet tror på ham. Uansett viser studier at det er de ikke-religiøse som kan mest om religion, og de ikke-religiøse områdene i verden som er mest fredfulle. Den beste medisinen for å skape flere ateister er at folk faktisk tar seg tid til å lese Bibelen eller Koranen.

Jeg ønsker å avskaffe religion fra offentligheten, ikke la staten ta dens plass. I Sovjet utnyttet Stalin gammel overtro i befolkningen og Nord-Korea er verdens mest religiøse land med sin hellige treenighet. Häger har med vilje forvekslet det generelle begrepet «kulturell revolusjon» med den historiske hendelsen «Den proletære kulturrevolusjon» i Kina. Dette var en påtvunget samfunnsomveltning gjennomført med makt og vold, og antall ofre er av bibelske proporsjoner. La barn være barn til de er voksne nok til selv å reflektere over livets mysterier.

Bibelen har jeg lest, og mange andre religioner sine tekster. Häger var jammen heldig som ble født inn i den «riktige» religionen og ikke inn i troen til en av de over 2800 andre registrerte gudebildene. Jeg innrømmer gjerne at jeg er offer for egen tenkning framfor blind tro. Alt menneskeheten noen sinne har oppnådd har skjedd på tross av religion. Jeg kan være arrogant, men aldri har jeg påstått å være i direkte og personlig dialog med universets skaper! Hører Häger hvor arrogant dét er!?

Selvsagt kan vi lage gode samfunn uten gud. Når overtro og illusjonene forsvinner vil det være lettere å løse problemene menneskeheten faktisk står overfor. Häger ble provosert av mine ord. Ja vel. Jeg blir provosert av kjønnslemlestelse av barn, at homofile kastes utenfor bygninger, at abortklinikker blir bombet, av æresdrap, av selvmordsbombere, av indoktrinering av barn, av den ufattelige ondskapen. Blir ikke samfunnet bedre v at religionene mister sin legitimitet?

PS: Jesus sa «Dere må ikke tenke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men sverd.» Mat 10:34

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags