Gikk på karantenesmell etter stygg takling

KARANTENE: Lillehammer-spilleren fikk fire kamper karantene etter en takling i denne kampen torsdag.

KARANTENE: Lillehammer-spilleren fikk fire kamper karantene etter en takling i denne kampen torsdag. Foto:

Lillehammer-spiller Emil Andreas Lund Nyhus ble idømt matchstraff og flere kampers karantene etter en saftig knetakling av narvikspiller Niclas Jessesen.

DEL

Taklingen skjedde i kampen mellom Narvik og Lillehammer den 18. november. Saken ble meldt inn til disiplinærutvalget og de har vurdert hendelsen og basert sitt vedtak på dommerrapporten, tilsvar fra spilleren: de har også sett videoklipp fra hendelsen.

Her er vurderingen til disiplinærutvalget:

«Narvik spiller Jessesen mottar pucken på veg ut av egen sone, han får kontroll på pucken og ser motspiller Nyhus kommer til fra midtsonen. Jessesen er oppmerksom på Nyhus og endrer retning skrått innover i banen. Nyhus korrigerer også sin retning og setter deretter inn sin takling. Denne endringen av retning, kombinert med hastigheten til spillerne, gjør at Nyhus har en benstilling som søker mot motspiller. Treffpunkt i taklingen går mot benet på Jessesen. Nyhus som taklende spiller må bære det fulle ansvaret for treffpunktet i denne situasjonen. Knetaklinger i denne hastigheten utløser stor kraft og utsetter motspiller for stor skaderisiko, og er uønsket i ishockey».

Disiplinærutvalget anså passende straff for Emil Andreas Lund Nyhus til å være fire kampers karantene.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken