Myrseth om Giske-saken: – Jeg har tillit til at partiledelsen gjør dette på en ordentlig måte

HAR TILLIT: Cecilie Myrseth har tillit til partiledelsen i håndteringen av varslingssakene mot Trond Giske.

HAR TILLIT: Cecilie Myrseth har tillit til partiledelsen i håndteringen av varslingssakene mot Trond Giske. Foto:

Cecilie Myrseth mener Arbeiderpartiet trenger ro til å håndtere varslingssakene på en ordentlig måte. Det tror hun partiet får til.

DEL

Leder i Troms Arbeiderparti, Cecilie Myrseth, gir sin støtte til partileder Jonas Gahr Støre og resten av partiledelsens håndtering av varslingssakene mot nestleder Trond Giske.

Til Nordlys sier hun at partiet nå trenger tid til å gå gjennom hver enkelt varslingssak nøye. Arbeiderpartiet trenger ro.

– Det er viktig at vi nå stiller oss bak partiledelsen. Det arbeidet som gjøres av partiledelsen har bred støtte. Og det er et arbeid også jeg støtter, sier Myrseth.

Kan ikke kommentere enkeltsaker

Nordlys skrev før jul om en varslingssak mot Giske fra en tidligere AUFer fra Troms. Ifølge kvinnen skal daværende kulturminister Giske ha "kysset og befølt henne mot sin vilje" Giske bestrider hva som skjedde, og «husker det annerledes». Tirsdag erkjente partileder Jonas Gahr Støre at det i løpet av julehøytiden har kommet inn flere varslingssaker til partiledelsen i Arbeiderpartiet.

På spørsmål om hun har vært kjent med varslingssaken fra Troms svarer Myrseth at hun ikke har noen kommentar. Hun ønsker ikke å kommentere noen konkrete saker.

Fylkesleder og stortingsrepresentant Myrseth er opptatt av at man lar nettopp partiledelsen håndtere saken. På spørsmål om hun har tillit til Trond Giske svarer Myrseth:

– Jeg har tillit til at partiledelsen gjør dette på en ordentlig måte. At Giske fratrer sitt arbeid på ubestemt tid har man sagt seg enig i innad i partiledelsen.

– Behov for å drive politikk

Myrseth legger imidlertid ikke skjul på at varslingssakene mot Giske er krevende for partiet.

– Vi har behov for å drive politikk igjen, også. Det var en krevende høst allerede før disse sakene kom på bordet. Jeg tror det er mange som kjenner at de vil tilbake til å drive politikk.

– På kort sikt er dette krevende for partiet, men vi kommer til å reise oss som parti.

Ap-veteran Tove Karoline Knutsen om Trond Giske-saken: – Det er tragisk at det er en realitet nå, og at han ikke har skjønt selv hvor galt det var 

Artikkeltags