Gå til sidens hovedinnhold

Gjennomfører alternativ Rosa sløyfe-aksjon: – Mange er utsatt for smitte

Koronapandemien setter en stopper for tradisjonsrik innsamlingsmetode.

Oktober er for mange kjent som en rosa måned. Da gjennomføres nemlig Rosa sløyfe-aksjonen, som har til hensikt å sette fokus på brystkreftsaken. Noen ikler seg rosa drakter, noen samler inn BH-er og noen farger håret sitt rosa for å samle inn penger.

I år blir aksjonen litt annerledes. I likhet med resten av samfunnet har også de lokale arrangørene av aksjonen måttet ta konsekvensene av koronapandemien og de begrensningene den setter.

– Det betyr at det nå blir et alternativ til det som har vært tradisjonen. Ingen av oss står på stand for eksempel, forteller Sigrid Bjarttun i Brystkreftforeningen Narvik og omegn.

Årets aksjon har fokus på persontilpasset kreftbehandling, og har blant annet som mål å forebygge overbehandling ved brystkreft.

Annerledes-år

Tidligere år har ett av de mest synlige tiltakene vært å samle inn gamle BH-er, men dette er droppet i år på grunn av smittevernhensyn. Da har Brystkreftforeningen fått en viss sum for hver BH de har samlet inn.

I år må de derfor lene seg på andre inntektskilder for å samle inn penger til kreftsaken, som blant annet salg av pins. De har også rosa «utstillinger» utvalgte steder for å synliggjøre aksjonen.

– Men for oss i lokalforeningen blir det en veldig nedtonet Rosa sløyfe-aksjon på grunn av korona. I tillegg er det mange av medlemmene våre som har slitne immunforsvar og derfor er utsatt for smitte. Det gjelder over hele landet, sier Bjarttun.

Les også:

Les også

Derfor spilte ørnene i rosa drakter

Ikke noe fastsatt mål

Foreningen har ikke satt noe tall på hvor mye penger de håper å kunne samle inn i dette ekstraordinære året.

– Det har vi ikke snakket noe om. Men det er flere lokale forretninger som har vært veldig imøtekommende, og det er vi veldig takknemlige for. Vi møter på mye positive, blide folk når vi er ute og legger fram saken vår. Det setter vi stor pris på, sier Sigrid Bjarttun.

Les også:

Les også

Aud (67) fikk brystkreft for andre gang

Kommentarer til denne saken