Er vi ikke ferdige med mann-kvinne-stereotyper? Trenger vi fortsatt noen som gjør livet for andre dårligere? Jeg forstår at det er lett å bli selvbevisst når man snakker stygt om andre. Likevel skjønner jeg ikke hvorfor Andrew Tate har blitt en så stor global influenser.

Andrew Tate har blitt googlet mer enn Elon Musk eller Kim Kardashian for tiden. Han har i løpet av få måneder blitt en influenser på TikTok og en fare for likestilling. Mannen reklamerer for kjønnsspesifikke forskjellsbehandlinger, voldtekt og giftig maskulinitet. Ja, jeg er en kvinne som hevder dette her, men det handler ikke bare om angrepet mot kvinner. Også menn lever bedre uten Tate. Vi har jo alle mer fra hverandre hvis vi prøver å anse oss som likeverdige. Diskusjonen kommer vel aldri til å dø. Den får bare nye vinklinger. Har kvinner og feminister nå fått for mye makt? Sånne spørsmål stiller seg visst de som er lett med på Tates doktriner. De som er tilgjengelig for hans propaganda og finner hold på tomme løfter.

Er det fordi de slemme rap-guttene har blitt for snille? Ikke nok voldtekt og ulovlige hendelser? Fordi det er livet til Tate. Tate lever av innkomsten til sin egen macho-skole. Han er en veileder og rådgiver på sosiale medier. Slik skal du snakke, sånn skal du handle og så videre. Han selger tjenesten sin i et pyramidespill der han får andre medlemmer til å verve nye og får selv den høyeste gevinsten. Det er ikke noe nytt, men overraskende er tross alt at mennesker faller for tilbudet hans.

Han er en stor karakter for unge uten retning. Unge menn som NRK omtalte i dokumentar om incels. Sist ble et innlegg i en amerikansk avis sterk omtalt på sosiale medier. Forfatteren skriver at unge menn blir enslig fordi kvinnene ikke lenger vil leve i et toksisk forhold og baserer seg på en rapport fra 2020. Å gå et steg tilbake og revitalisere et gammelt bilde av maskulinitet er absolutt ikke logisk for meg. Hvem tror på det?

Hva må til for å opplyse dem om et godt forhold til samfunnet? Kanskje de trenger bare et møte med noen som de kan stole på for jeg tror der har det skjedd noe feil. For dem som ikke kan stole på kvinner, virker Tates tale kanskje som en erklæring om verden.

Influenseren er muligens så populær fordi han har sterke meninger om alt. Folk spør han om hva han synes om onlyfans. Han lager en video og forteller om vann med bobler og hvorfor han har en machete ved siden av sengen. Mannen er gal for oppmerksomhet og lyktes med å få den. Jeg gir ham kanskje noen uker til, kanskje til og med noen måneder til noen nytt tar over.

Nok mennesker forakter Tate og har et realistisk syn på det han sier. Folk som er i livet ser gjennom tullet og reagerer. Jeg kan gi alle bare en råd. Den beste måten å sette speilet foran mennesker som Tate er å lage memes på dem. Gjør man det, blir ytringene hans maktløes. Buzzfeed har samlet noen gode eksempler.

Selvfølgelig har nettet sett verre ting. Hans strategi er å provosere. Men tidlig merker man at hans ytringer er tomme. Hva skal denne videoen om boblevann? Hvordan får en lære av det og bli tøffere? Hva med en utfordring å øve seg på satire i stedet? Hvorfor har folk ikke skjønt at det gjør oss tøffere? Det krever så mye forståelse for samfunnet å lage en skikkelig god og morsom meme. For meme er nådagens karikatur.

Derfor har jeg bare et ønske. Lag memes av Andrew Tate og går så fort du kan til neste influenseren.