Gå til sidens hovedinnhold

Gjør lettelser i de lokale tiltakene i Harstad, men med forbehold

Harstad kommune gjør lettelser i smitteverntiltakene. De nye reglene gjelder umiddelbart.

iHarstad: Fra klokken 1400 mandag 22. mars gjøres det lettelser i den midlertidige forskriften om forebygging av koronasmitte i Harstad.

Forskriften i sin helhet gjelder til fredag 26. mars kl 1400, men det er gjort lettelser for organisert idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år.

Forutsetninger:

Maksimalt 10 personer i hver gruppe for barn og unge mellom 13 år og 20 år. Maksimalt 20 personer i hver gruppe for barn under 13 år. Det skal ikke pågå andre idretts- og fritidsaktiviteter på samme sted.

Det blir også tillatt med skolesvømming og svømmetrening for barn og unge under 20 år.

Håkon er lei hylekoret om sentrum: – Det er ingen som står ute i t-skjorte i pandemi og stiv kuling

Faste grupper

Gruppene skal være fast. Trener/instruktør/tilrettelegger skal følge sin faste gruppe. Det bør tilstrebes at barn og ungdom som går på skoler som er i rødt tiltaksnivå ikke blandes sammen med andre kohorter.

For idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år kan et nødvendig antall voksne personer som er tilretteleggere for aktiviteten komme i tillegg til de som deltar på aktiviteten.

Avstand

Alle som er til stede skal følge nasjonale smittevernsanbefalinger, herunder skal alle holde minst 1 meters avstand til andre som ikke tilhører samme husstand. Kravet om 1 meters avstand gjelder imidlertid ikke under utøvelse av aktiviteten.

Posten ante ikke at de fraktet slange til Harstad: Nå er saken avgjort i retten

Kommentarer til denne saken