På en vanlig morgen ville Gøril Nystad Liljebakk kjørt Beisfjordveien inn til sentrum og åpnet butikken sin i Gate 1, A. Josefsen. Men det kunne hun ikke gjøre tirsdag. På grunn av raset som gikk over Beisfjordveien natt til tirsdag, er hun og de andre beboerne i Beisfjord stengt inne enn så lenge.

– Jeg bor i Beisfjord og kommer meg ikke ut, enkelt og greit. Hun som jobber hos meg bor også i Beisfjord. Jeg har én ansatt som bor på Ankenes, men hun har ferie, forteller en fortvilt Liljebakk på telefon til Fremover.

Uten noen til å kunne åpne butikken, måtte Liljebakk kontakte Handarbeidsbua for å be dem henge opp en lapp om at butikken hennes holdt stengt.

– Jeg måtte gjøre det, så ikke folk bare trodde jeg forsov meg, sier Liljebakk med en liten latter.

– Siste gang

Men latteren til tross: Hun er frustrert over situasjonen.

– Nå må jeg nok gjøre alvor av praten og flytte ut herfra. Jeg tenker hver gang det er ras at dette er siste gang. Det er utrolig irriterende. Nå sitter vi bare og venter og ser om det settes inn båt, sier hun.

Les også: Gøril (48) solgte undertøy for 3,4 millioner i 2018

Hakket mer nervepirrende er det for mannen hennes, som etter planen skal fly til Oslo i ettermiddag.

– Kofferten står her ferdigpakket. Han er nødt til å komme seg av gårde, så vi satser på at det blir satt opp båt.

– Men sånn er det å bo i utkant-Norge. Jeg må bare bli narvikdame hvis det skal være sånn. Det er veldig fint her inne, men det hjelper ikke, fastslår hun.

Må smøre seg med tålmodighet

Dette er første gang at hun har måttet stenge undertøysbutikken på grunn av stengt Beisfjordvei, men hun har tidligere opplevd å ikke komme seg på jobb på grunn av ras.

– Det har ikke skjedd etter at jeg kjøpte butikken, men det skjedde da jeg jobbet hos urmakeren. Men da var det andre som kunne åpne. Problemet er når alle de ansatte bor i Beisfjorden, sier Liljebakk.

Les også:

Bildeserie

Se bildene fra raset

Hun fortviler over at hun nå må holde butikken stengt en dag og dermed gå glipp av kjærkomne inntekter.

– Når man driver selv, har man ikke råd til å miste en dags inntekt. Jeg vil jo gjerne være der, for jeg har masse folk som skal komme og hente varer. Men jeg må bare sitte her og se hva som skjer, sukker hun.