Det er ferieøya Gran Canaria som er den store favoritten blant dem som reiser utenlands i påsken. Ferske tall fra Ticket Feriereiser viser at det har vært en dobling av antall bestillinger sammenliknet med påsken i fjor.

– Mange ønsker å reise til varmere breddegrader for å få sol og bad på slutten av vinteren. Gran Canaria er feriefavoritten denne påsken, men solsikre Thailand er også et populært reisemål, sier Ellen Wolff Andresen. Hun er markedssjef i Ticket Feriereiser.

Storbyreiser er også som vanlig populære. Påskens mest bestilte storby hos Ticket er Amsterdam, tett fulgt av av Paris og London. Deretter følger Barcelona og Lisboa.

– Amsterdam er favorittstorbyen i påsken, og har en økning i antall bestillinger på 25 prosent sammenliknet med påsken i fjor, uttaler Wolff Andresen. Paris har den største økningen 35 prosent flere bestillinger enn i 2017.

Hotell- og reisesøkesiden momondo.no har sett på statistikk fra de siste tre årene, og funnet ut hvor nordmenn helst reiser i påskeferien. Favorittene er fortsatt London, Amsterdam og Barcelona.

Nedover topp-ti listen har det derimot vært noen endringer de siste tre årene. Manchester kom inn på topp-ti listen i fjor, og ligger fortsatt på 6. plass. Budapest har forsvunnet, mens Gdansk i Polen er en nykommer. Andre populære byer er Roma og Paris. (ANB)