Svein Roaldsen, Årstein i Gratangen ble tildelt Gratangen Næringsforums pris for 2016 i forbindelse med Gratangen Julemarked i Foldvik lørdag 10. desember, og hvor om lag 700 publikummere, medregnet smått og stort, var til stede.

Prisvinneren var ute på reise, og det var Yngvar Mikkelsen som mottok prisen fra styreleder i Gratangen Næringsforum, Elisabeth Skoglund, på vegne av Roaldsen.

Prisen fra Gratangen Næringsforum består av et innrammet bevis til prisvinneren, samt kr. 5000 fra Sparebanken Narvik.

I begrunnelsen for prisen heter det at Roaldsen får prisen i 2016 for enestående prestasjoner og langvarige bidrag til næringsutvikling i Gratangen

Rosende omtale

Skoglund viste til at årets kandidat har fått mange rosende omtaler og har vært aktiv og produktiv i mange år.

Men kandidaten hviler ikke på løvbær og er fortsatt en dagsaktuell aktør på flere plan i utviklingen av kommunen.

Før hun røpet navnet, poengterte hun at kandidaten er nyskapende, engasjerende, en viktig bidragsyter innen næringsliv, idrett, lag og foreninger, skaper arbeidsplasser og boplasser, er overarbeidet, men kommer alltid i havn til slutt.

Yngvar Mikkelsen som mottok prisen, takket på vegne av Roaldsen og understreket at denne tildelingen var den mest velfortjente tildelingen Næringsforumet hadde gjort og begrunnet det med hva Roaldsen har vært med på gjennom årene.

Han nevnte byggingen av butikken på Årstein i 1981, pådriver for barnehagen i Gratangsbotn, aktiv fotballspiller for Gratangen Idrettslag, og leder og trener for laget.

Idérik

Svein Roaldsen kom med ideen til Krafthallen og gjennomførte søknader, finansiering og hadde hele prosjektet til oppføringen, hadde ideen og gjennomføringen av Servicebygget/UL Iduns ungdomshus på Årstein, byggeledelse og tilrettelegging for finansiering av Veksthuset på Årstein.

I tillegg har Roaldsen vært veldig sentral i utbyggingen av slakteriet og lokalene til kassefabrikken på Bratberg industriområde. Roaldsen har drevet egen næring og hatt konsulentoppdrag i mange år.

Han hadde også ideen og har vært med i prosjektet til boligområdet på Foldvikhalvøya.