Ønsker å registrere og kartlegge studenter i regionen

Programleder i SPIRE, Linda Flaaten-Stokkan, håper mange av studentene i de aktuelle kommunene registrerer seg og blir med i prosjektet som har til hensikt blant annet å kartlegge ”våre” studenter for framtidige arbeidsplasser i regionen.

Programleder i SPIRE, Linda Flaaten-Stokkan, håper mange av studentene i de aktuelle kommunene registrerer seg og blir med i prosjektet som har til hensikt blant annet å kartlegge ”våre” studenter for framtidige arbeidsplasser i regionen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Gratangen kommune sitt omstillingsprosjekt, SPIRE, har startet arbeidet med å kartlegge studenter i Gratangen, Lavangen, Salangen, Ibestad og Skånland kommune, og som er født i perioden 1990-1996.

Det sier Linda Flaaten-Stokkan som er prosjektleder i SPIRE.

Hun forteller at hensikten er å gjennomføre tiltak hvor man vil involvere ”våre” studenter for i fellesskap å utvikle prosjekter innen FoU og innovasjon i regionen.

Man vil blant annet invitere til en konkurranse om deltakelse i en kreativ workshop sammen med regionalt næringsliv til høsten, poengterer Flaaten-Stokkan.

Målet

Hun sier at det er et sterkt ønske å kunne kommunisere med ”våre” studenter, for på denne måten å øke andelen studenter som:

  • Finner attraktive arbeidsplasser og bosetter seg i regionen etter endte studier.
  • Finner mulige samarbeidsprosjekter/oppgaver med næringslivet innenfor sitt studiefelt.
  • Avdekke og tilrettelegge for mulige gründeridèer.

Forstudiet gjennomføres ved å kontakte studiesteder, studieorganisasjoner og andre som kan sitte på slik kunnskap ved telefon og e-post.

Eventuelt kan også aktuelle fora i den enkelte kommune benyttes.

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

Kartleggingen

Studentene kartlegges med navn, fødselsdato, adresse, e-post, mobil, studiested og studieretning.

Kunnskapen skal brukes til tiltak som kan koble studentene sterkere til hjemme-regionen og regionens næringsliv.

Forstudiet gjennomføres ved å kontakte studiesteder, studieorganisasjoner og andre som kan sitte på slik kunnskap ved telefon og e-post. Eventuelt kan også andre aktuelle fora i den enkelte kommune benyttes. Oppstart på forstudiet ønskes umiddelbart, med en gjennomføringsfase på maksimalt fire uker, sier programleder Flaaten-Stokkan.

Informasjon

Hun understreker at informasjon om prosjektet er delt på Universitetets hjemmeside.

Hun anmoder også om at hver kommune hjelper til med å kartlegge sine studenter i denne målgruppen.

– Del informasjonen om prosjektet på kommunens hjemmesider og oppfordre studenter, eventuelt andre familier, om å sende kontaktinformasjon snarest til prosjektleder Lillian Mathisen Sund.

Det finnes også en egen facebookgruppen ”Student fra Astafjordene”.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags