Gratis basseng til barn under 10 år

Bror Martin Hanssen

Bror Martin Hanssen Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Miljøpartiet de Grønne ønsker å stimulere til befolkningsvekst i hele Narvik kommune, ikke bare i byen slik vi opplever at administrasjonen legger opp til.

I sitt grunnlag for budsjett og økonomiplan foreslår rådmannen at det skal gis årskort i Narvikfjellet samt gratis SFO eller barnehage til nye innflyttere.

Dette mener rådmannen vil gi ny tilflytting, som igjen vil gi økt innbyggertilskudd fra staten de påfølgende år. Samtidig vil rådmannen avvikle basseng i Bjerkvik og Kjøpsvik.

Miljøpartiet mener at dette er en kraftig sentralisering av tilbud til befolkningen. Vi ønsker bolyst i hele kommunen, noe som også inkluderer Bjerkvik, Ballangen og Kjøpsvik. Det å gi gratis inngang til barn under 10 år vil sette press på å kunne klare å bevare bassenget både i Kjøpsvik og i Bjerkvik. (Det å bevare basseng i disse delene av kommunen tror vi er med på å opprettholde bolyst.)

Vi ønsker derfor at tilflyttere skal kunne velge også årskort i kommunens bassenger. Vi vil da favne langt flere enn bare de som har økonomi til å ferdes i Narvikfjellet.

I et gruppeledermøte på tirsdag ble det klart at også gruppelederne i AP, Sp, SV, Frp, Rødt samt Krf er enige i å beholde bassengene i Bjerkvik og Kjøpsvik.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken